Benefietvoorstelling voor Roparun verplaatst naar latere datum

Lelystad - De benefietvoorstelling 'Nu even niet / nu even wel' die Theatergroep Droog! speelt ten behoeve van de Roparun wordt verplaatst van september naar november. De reden voor de verplaatsing is dat de kaartverkoop onvoldoende snel op gang kwam. Tegelijkertijd hebben veel mensen aangegeven dat de data – zo onmiddellijk na de zomervakantie - hen slecht uit komen.

De voorstelling wordt verplaatst naar 15, 16 en 17 november met nog steeds een diner (15 en 16 november) of high-tea (17 november). De locatie is ongewijzigd: de boerderij van Boer Kok.

Ondersteuning stichting Roparun

De voorstelling is wederom onderdeel van fundraisingacties van het Roparunteam Lelystad. Een aantal spelers is nauw betrokken bij dit team en hoopt hiermee de stichting Roparun te kunnen ondersteunen. 

De voorstelling, geschreven door Maria Goos, is een samenvoeging van twee korte toneelstukken: ’Nu even niet’ en ‘Nu even wel’ en speelt zich af in een restaurant. In 2013 is het met veel succes opgevoerd in Theater Posa, dat tijdelijk was omgebouwd tot pop-up restaurant.

‘Nu even niet’ gaat over vier vrienden, waarvan een aan kanker overlijdt. ‘Nu even wel’ speelt een jaar later en gaat over de vrouw van de overleden vriend en zijn minnares. In de voorstelling zijn de scènes uit de twee stukken in elkaar verweven. Gaandeweg wordt duidelijk wat er zich heeft afgespeeld en hoe een ieder met de ontstane situatie omgaat.

Maaltijd met sreekproducten

Voor de voorstelling wordt de Stadsboerderij zo omgebouwd dat het publiek zich midden in het stuk waant en betrokken raakt met de personages. Boer Kok zorgt tussendoor voor een voortreffelijke maaltijd (vegetarisch/dieet wensen zijn mogelijk) met streekproducten en zal zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Tijdens de maaltijd en als onderdeel van de voorstelling zal Jan Kreuter zorgen voor de muzikale omlijsting. 

In totaal zijn er voor de diners 160 (80 per avond) en voor de high-tea 80 plaatsen beschikbaar. Een dinerkaart gaat 50 euro kosten, inclusief 1 consumptie en een kaart voor de high-tea 30 euro, uiteraard inclusief koffie/thee.

Bestellen kan via: http://roparunteamlelystad.nl/activiteiten/benefietvoorstelling-theatergroep-droog/