Aangename Road to Lowlands via Lelystad

Lelystad - De tweede editie van Lely Road to Lowlands Paradise was donderdag een waar feestje: voor de Lowlander die Lelystad aandeed en voor de Lelystedelingen die in het Stadshart waren. Zes bands en de Beatles Beetle verwelkomden de duizenden Lowlandgangers en vergezelden hen op de weg van het station naar de bussen die hen naar Lowlands brachten. En de bands maakten rondjes door het Stadshart.

Wethouder Peter Schot opende rond 13.00 uur Lely Road to Lowlands Paradise, door één van de golfkarretjes met bagage van de Lowlanders naar de bussen te rijden.

Minder Lowlanders

Dat er dit jaar aanzienlijk minder Lowlanders Lelystad aandeden dan normaal, mocht de pret niet drukken. De wegen van de NS zijn ondoorgrondelijk: juist op de dag dat duizenden mensen gebruik maken van station Lelystad, als tussenhalte op weg naar Lowlands, werd er aan het spoor gewerkt, waardoor er tussen Amsterdam Centraal en Almere geen treinen reden.

De NS schatte in dat het aantal Lowlanders dat via Lelystad reisde daarom tussen de 4.000 en 4.500 zou bedragen, in plaats van de gebruikelijke 7.000 tot 8.000.

Golfkarretjes en muziek

Het was daardoor minder druk dan bij de eerste editie van Lely Road to Lowlands Paradise, maar voor de Lowlanders die Lelystad aandeden maakte dat de pret er niet minder op. Ze werden bij het station verwelkomd door muziek, er stonden golfkarretjes klaar om hun bagage op te laden en naar de bussen te brengen en de korte voettocht naar het opstelterrein waar ook vaak de kermis staat, was ook muzikaal omlijst.

En dat allemaal dankzij de gezamenlijke krachtsinspanning van Challenge Up, Lelykracht en De Nieuwe Oost. Challenge Up zorgde voor jongeren die de bands begeleidden en hielpen bij de organisatie. Lelykracht had het evenement financieel en organisatorisch omarmd en De Nieuwe oost zorgde voor de muzikale invulling en productie.

[De tekst gaat verder na het filmpje]

Compleet feest

Het feestje was daarmee nog iets completer dan twee jaar geleden bij de eerste editie. En het werd zichtbaar en hoorbaar gewaardeerd door de Lowlanders, die verbaasd over het mooie welkom dat Lelystad hen gaf het station uitstapten.

De bands hadden er ook veel werk van gemaakt. Freestylerapper Dani rapte op woorden die bezoekers op een bord opschreven, Trikosis, Money & the Man en Monkeyjam stonden in tenten bij de bussen en op de weg daarnaartoe, waar tussen de optredens door de Beatles Beetle van Peter Rijsenbrij Beatlesmuziek liet horen. Jan Terlouw Junior had zich helemaal uitgeleefd: op een kunstig omgebouwd karretje, bestuurd met een joystick, zat hij geschminkt achter de piano, begeleid door enkele bandleden en vier danseressen. De rondjes door de stad zorgden voor verbaasde blikken en menige glimlach.

Vistekaartje

Tel daarbij dat het voorspelde noodweer uitbleef, op een klein regenbuitje tegen vier uur aan, en het laat zich raden: dit moet een traditie worden! Een feest voor Lelystad en een mooi visitekaartje van Lelystad voor de duizenden Lowlanders die Lelystad elk jaar aandoen.


Gerelateerd nieuws