Stichting Vluchteling: lekker schoon en warm douchen op Lowlands

Biddinghuizen - Schoon en warm douchen op Lowlands. Dat is ook dit jaar weer mogelijk in De Badkamer van Stichting Vluchteling, tussen de Heineken Hal en de ingang van Camping 1 op het festivalterrein.

Festivalbezoekers kunnen er komend weekend voor een paar muntjes gebruik maken van super-de-luxe sanitaire voorzieningen.

Met de De Badkamer op Lowlands vraagt Stichting Vluchteling aandacht voor de deplorabele situatie waarin veel vluchtelingen in Nigeria zich moeten wassen.

Directeur Tineke Ceelen van Stichting Vluchteling: 'Als gevolg van de strijd tussen de Nigeriaanse regeringstroepen en Boko Haram zijn al meer dan 1.8 miljoen mensen op de vlucht. Dit is 30 keer het aantal bezoekers van Lowlands', zegt ze. 'We bieden daarom noodhulp aan dit onvoorstelbaar grote aantal ontheemden dat in vluchtelingenkampen wordt opgevangen. Dankzij een bezoek aan onze Badkamer kunnen wij deze mensen schoon water geven om te drinken en te wassen'.

[De tekst gaat verder na de foto]

Benieuwd hoe een vluchtelingenkamp er nou echt uit ziet?

Naast De Badkamer van Stichting Vluchteling is er ook de spectaculaire virtual reality (VR) waarmee je een vluchtelingenkamp binnenloopt en kennismaakt met de mensen die er wonen. Deze VR was eerder te zien op de Bevrijdingsfestivals dit jaar en bleek zo populair dat Stichting Vluchteling besloten heeft de VR-brillen ook op Lowlands beschikbaar te stellen.

Plee-time: ballenbak en zenuwslopend Jenga met Art Rooijakkers

De Ambassadeur van Stichting Vluchteling, Art Rooijakkers is ook van de partij, onder meer om kennis te maken met bezoekers van De Badkamer, maar hen ook aan te moedigen in de Ballenbak, een hersenkraker en work-out in één, en bij het zenuwslopende spelletje Jenga.


Gerelateerd nieuws