Natuurpark Lelystad in ansichtkaarten

Lelystad - De Kunstenaars Vereniging Flevoland (KVF) houdt deze zomer voor de vijftiende keer in Natuurpark Lelystad de kunstroute Natuurkunstpark. Dit keer is het thema 'Boomsieraden'. In totaal zijn er dertig kunstwerken te zien.

De laatste jaren heeft de KVF ansichtkaarten gemaakt van de werken, die gratis meegenomen kunnen worden. En ook dit jaar weer. Van 21 werken zijn er ansichtkaarten, die staan in de kaartenmolen van het bezoekerscentrum.

In 2019 viert de KVF haar 30-jarig bestaan. De kunstenaars vieren dat met dertig verschillende kunstprojecten verspreid over heel Flevoland. Natuurkunstpark is project 17. Het getal 30 komt vaak terug en ook bij Natuurkunstpark.

Veel van de ansichtkaarten zijn geschikt om bij een bepaalde gelegenheid te versturen. De teksten op de kaarten versterken dat idee. Op elke kaart staat een vierregelig gedicht, dat met het kunstwerk te maken heeft, maar ook algemeen gelezen kan worden. Zoals bijvoorbeeld de tekst bij het werk van Annette Sieger: 'Schoonheid komt met gebreken / Leg niet het accent op het strakke / maar op het natuurlijk verval / op de oude en gevallen takken.' Zo’n kaart kun je heel goed sturen naar een jarige op leeftijd. En trouwens ook best naar een jarige die nog jong is, als een felicitatie met een knipoog.

Natuurpark Lelystad is gratis toegankelijk. En wie lid is, kan ook de auto gratis parkeren. Het is een prachtig park, met voor de dieren heel veel ruimte: grote velden voor de przewalskipaarden, bossen voor de zwijnen, om er een paar te noemen. De kunstwerken blijven staan tot 1 november. Van de ansichtkaarten zijn 500 exemplaren per afbeelding gemaakt.