Bikkels vertrekken voor monstertocht naar kale reus

Lelystad - Vier bikkels uit Lelystad en Biddinghuizen vertrekken zaterdagochtend op de racefiets vanuit Lelystad naar de Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk. Twee begeleiders rijden mee in een busje. Zij gaan de 'kale berg' bedwingen voor Groot verzet tegen kanker en Inloophuis Passie.

Kees Schaak, Philip Spiekerman, Gerrit de Noord en Jaap de Jager vertrekken om 10.00 uur vanaf Inloophuis Passie aan de Botter 14-01. Bakkerij Scheunhage bakt en sponsort voor deze gelegenheid Bikkel Monter Bolletjes.

Toen de bikkels aan de voorbereidingen van de monsterrit begonnen, waren zij nog met zijn vijven, maar teamlid Frans van Olst werd getroffen door alvleesklierkanker en is begin juni overleden. 'Onze tocht zal dan ook in het teken staan van Frans. We gaan nu met ons vieren en zijn meer dan ooit gemotiveerd deze zware emotionele tocht tot een goed einde te brengen'.

Hert viertal arriveert op maandag 2 september aan de voet van de Mont Ventoux om vervolgens met team Passie op 5 en 6 september de kale berg wandelend of fietsend te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Wie de bikkels of team Passie nog wil steunen, kan dit doen via www.grootverzettegenkanker.nl/bikkelsmonstertochtlelystadmontventoux of www.grootverzettegenkanker.nl/teampassie .

Iedereen is zaterdag vanaf 09.00 uur van harte welkom om de bikkels uit te komen zwaaien.

De reis van de bikkels kan worden gevolgd via deze link.