De Jong & Laan neemt intrek in nieuw kantoor

Dronten - Het accountantskantoor de Jong & Laan uit Dronten verhuist binnenkort naar de nieuwbouw kantoorvilla aan de Eskimolaan 9 in Dronten. De Jong & Laan is nu nog gevestigd in het kantoorpand aan de Rede 60 in het centrum van Dronten.

'Wat onze huisvesting betreft keken we al langer naar mogelijkheden in Dronten', zegt Marco Lokhorst, die onlangs tot algemeen directeur van de Jong & Laan is benoemd. 'Daarbij waren wij op zoek naar een representatief pand op zichtlocatie. De moderne kantoorvilla van MAC3PARK aan de Eskimolaan past ons wat dat betreft perfect. Het is een fraai, toegankelijk kantoorpand dat goed aansluit bij ons imago. Wij zijn immers een moderne, transparante en laagdrempelige organisatie, die dicht bij de klanten staat'.

Sterk in MKB-segment

De Jong & Laan neemt met circa twintig medewerkers de eerste twee verdiepingen van de kantoorvilla in gebruik. De medewerkers beschikken er over modern ingerichte, flexibele werkplekken. Vanuit de nieuwe locatie richten zij zich vooral op bedrijven uit het MKB-segment. 'Daar ligt ook onze kracht', zegt Bert Westland, vestigingsleider van de Jong & Laan Dronten. 'Met een breed pakket aan (advies)diensten richten we ons op het midden- en kleinbedrijf. Landelijk doen we dat met zevenhonderd medewerkers vanuit 24 vestigingen in Noord-, Oost-, en Midden-Nederland. Onze vestiging in Dronten richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf in Dronten en Lelystad, terwijl we van oudsher ook een aantal klanten uit Zeewolde en op het ‘oude land’ bedienen'.

Vernieuwing

De vernieuwing is niet alleen wat huisvestiging betreft zichtbaar. Ook wat technologie betreft is er een transformatie aan de gang. Bert Westland doelt op de steeds verdergaande digitalisering. 'Als MKB-accountantskantoor zetten we hier hoog op in. Het sleutelwoord in de moderne accountancy is data-analyse. De huidige regels schrijven nog accountantscontroles voor door middel van de traditionele steekproeven en deelwaarnemingen. Dat verandert razendsnel. Met data-analyse kunnen gegevens en processen veel sneller en inzichtelijk worden gemaakt en ook accuraat financiële verbanden worden gelegd'.

Unieke werkomgeving

De kantoorvilla waarin de Jong & Laan zich vestigt ligt aan de Eskimolaan 9. Het is de vierde villa uit een project van vijf soortgelijke moderne kantoorvilla’s, dat aan de rand van het stadscentrum aan De West wordt gerealiseerd. Het project is een initiatief van Meine Breemhaar van het zakelijke vastgoedconcern MAC3PARK. Hij wilde unieke werkomgevingen creëren in villa’s van eigentijds ontwerp in een groene, exclusieve omgeving. Deze opzet is bijzonder geslaagd. De eerste kantoorvilla werd in 2015 in gebruik genomen. Sindsdien is er regelmatig een kantoorvilla opgeleverd en in gebruik genomen door ambitieuze groeibedrijven, waarvoor de kantoorvilla’s bij uitstek zijn ontwikkeld. Breemhaar: 'Bedrijven zoals de Jong & Laan die zich in onze villa’s vestigen waarderen het architectonisch krachtige en herkenbare beeld van de kantoorvilla’s. Deze kantoorvilla’s sluiten aan bij de vraag van het bedrijfsleven naar werklocaties die inspireren, stimuleren en waar he t eenvoudig gezegd prettig werken is'.

Kantoorwerkgelegenheid

In 2014 toen de eerste paal geslagen werd geslagen werden de vooruitzichten van hoogwaardige arbeidsplaatsen aan De West door sommigen nog met scepsis ontvangen. Breemhaar: 'Maar aan dit project is een zorgvuldig planningsproces en een intensieve voorbereiding voorafgegaan. Van meet af is er belangstelling geweest voor de kantoorvilla’s. Tot op de dag van vandaag is dat zo gebleven'.

Wanneer het project in 2021 is afgerond zullen er in totaal 200-225 mensen in de kantoorvilla’s aan het werk zijn. 'Daarmee faciliteren onze kantoorvilla’s de kantoorwerkgelegenheid van ambitieuze bedrijven die in Dronten willen groeien. En dat is ook precies wat ik voor ogen had bij de start van het project', zegt Breemhaar tot besluit.