Via Musica goed bezocht

Lelystad/Dronten - Afgelopen week vond het Flevolandse festival Via Musica plaats. Dit jaar stond het festival, voorheen Travelling in Baroque, in het teken van Parijs. Vier dagen lang werden door heel Flevoland 17 concerten gegeven en films vertoond. Op vrijdag werd de Agora omgetoverd tot “Place du tertre”, waar in de foyer een Franse markt was, kunstenaars bezig waren met hun schilderijen en dichters hun werk voordroegen.

Met musici als Hannes Minnaar, het Dudok kwartet of Johannette Zomer had het festival sterke troeven in handen. Jules Wolthuis van het filmtheater introduceerde de Franse comedyfilm.

De festivalorganisatie is zeer tevreden over deze editie. ‘Er is een sterke groei aan publiek. De combinatie van de hoge kwaliteit van zowel programma als uitvoerenden, plus de sterke randprogrammering en natuurlijk de gezelligheid en toegankelijkheid maken dit festival uniek, niet alleen in Flevoland maar ook landelijk.’

Het festival werd afgesloten met een concert in de Ludgeruskerk in Dronten, waar het Apollo Ensemble met diverse solisten twee bijzondere werken van Devienne en Mozart speelde.