Ziekenhuis St Jansdal start stomapoli in Lelystad

Lelystad - Inwoners van Lelystad en omgeving die door een operatie een stoma moeten krijgen of al hebben, kunnen elke woensdag op de stomapoli bij St Jansdal in Lelystad terecht.

Stomazorg

De stomaverpleegkundigen zijn gespecialiseerd in stomazorg en darmproblematiek. Zo geven ze voorlichting aan patiënten voordat ze een stoma krijgen en begeleiden hen na de operatie in het proces van verwerking en aanleren van zelfzorg. Marjolein Visser, wond- en stomaverpleegkundige: “Behalve het oplossen van de hele praktische problemen geven we ook veel psychische ondersteuning en begeleiding voor- en na een operatie. We zijn laagdrempelig te benaderen en lossen problemen het liefst in een vroeg stadium op.”

Veel ervaring

Het is een interessante zoektocht naar het individueel passende stomamateriaal, vertelt stomaverpleegkundige Gerda Doornewaard. 'We hebben heel veel ervaring met het enorme aanbod aan stomamateriaal. We gaan regelmatig naar congressen en weten daardoor in de meeste situaties hele specifieke problemen op te lossen. Wat voor de een niet werkt, werkt voor de ander juist wel'.

Poliklinisch spreekuur

De stomaverpleegkundigen houden elke woensdag van 8.30 uur tot 17.00 uur spreekuur in Lelystad. Van maandag tot en met vrijdag kunnen patiënten in Harderwijk terecht.

Telefonisch spreekuur

Voor vragen en kleine problemen kunnen mensen elke werkdag van 11.00 – 11.30 uur  terecht op het telefonisch spreekuur. Er kan indien nodig gelijk een afspraak gemaakt worden. Tel. 0341-463594.

Kijk voor meer informatie op: www.stjansdal.nl/stomapoli

Gerelateerd nieuws