Lowlands sfeertje op het station en in Stadshart van Lelystad

Lelystad - Op donderdag 15 augustus, de dag dat duizenden Lowlanders via Lelystad op weg zijn naar Lowlands in Biddinghuizen, worden zij bij aankomst op het station en tijdens de korte voettocht naar de bussen weer muzikaal begeleid door verschillende bands en acts. De tweede editie van ‘Lely Road to Lowlands Paradise’ staat dan op het programma.

Lowlands sfeertje

De Lowlandsgangers kunnen alvast in de stemming op het station in Lelystad maar ook het Stadshart kan zich vermaken met de ‘mobiele’ programmering. Bands en acts - Jan Terlouw, Money & The Man, Dani Apeldoorn, Trikosis en Monkey Jam - maken namelijk ook rondjes door het Stadshart.

Van freestyle rap tot mix van oude jazz, sombere blues en vrolijke blazers en van  klezmer, gipsy, folk naar dansbare funk en stampende hiphop. Zeer gevarieerd en voor elk wat wils. Daarnaast zorgt de Beatle Beetle van Peter Rijsenbrij ook voor muzikale begeleiding.

Challenge Up en Lelykacht

Lely Road To Lowlands Paradise is een idee van journalist Kees Bakker en omarmd door Challenge Up, het project waarbij jongeren uit Lelystad zich inzetten voor maatschappelijke doelen, daarnaast wordt samengewerkt met Lelykracht en productiehuis De Nieuwe Oost dat verantwoordelijk is voor de productie en de programmering.