Programma eerste Sport- en Cultuurweek Lelystad bekend

Lelystad - De voorbereidingen voor de eerste Sport- en Cultuurweek in Lelystad, van zaterdag 21 tot en met zondag 29 september, zijn in volle gang. Sportbedrijf Lelystad en Kubus zijn samen met vele sport- en cultuuraanbieders tot een inspirerend programma gekomen met onder andere creatieve workshops, dans, theater en freerunnen.

Het doel is om alle inwoners op een leuke manier kennis te laten maken met het sport- en cultuuraanbod in de stad.

Op zaterdag 21 september gaat de Sport- en Cultuurweek van start met een feestelijk programma voor jong en oud. In De Koploper verzorgen verschillende Lelystadse verenigingen creatieve workshops. Er is dans, muziek, theater, freerunnen, een informatiemarkt, een springkussen en meer. Diezelfde middag zetten verenigingen hun deuren open voor een kennismaking met hun aanbod. Een fietsroute brengt de Lelystedelingen langs de deelnemende verenigingen. Ook later in de week bieden verschillende sport- en cultuuraanbieders gratis kennismakingsactiviteiten aan.

Programma Lelykracht voor de jeugd

De Sport- en Cultuurweek wordt op zondag 29 september afgesloten met muziek, sport, vloggen, dans en meer op het Aron Winter Cruijff Court bij Atolplaza. Lelykracht organiseert deze activiteiten van 13.00 tot 17.00 uur voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Deelname is gratis.

Het volledige programma van de Sport- en Cultuurweek is binnenkort te vinden op de website van het Sportbedrijf.

Vitaler door sport en cultuur

De Sport- en Cultuurweek wordt in 2019 voor het eerst gehouden in Lelystad. Buurtsportcoach Timo Hoenderboom van het Sportbedrijf vertelt: 'Met de Sport- en Cultuurweek willen we de inwoners van Lelystad inspireren door te laten zien wat de stad allemaal te bieden heeft aan sport en cultuur. Sport en cultuur helpt mensen vitaler te worden, talenten te ontdekken en draagt bij aan een gezonde(re) leefstijl. Deze Sport- en Cultuurweek is daarom van groot belang'.