Kinderserie wordt opgenomen in Agora Theater

Lelystad - In de grote zaal van het Agora Theater in Lelystad vond woensdag een gijzeling plaats. Niet schrikken! Geen echte gijzeling, maar opnames voor de nieuwe kinderserie 'De Staatsgreep'. De serie is de tv-bewerking van de speelfilm 'De Club van Lelijke Kinderen', die is gebaseerd op het boek van schrijver Koos Meinderts.

Eén van de kinderen die meespelen is de 9-jarige Evie Binnema uit Lelystad.

De opnames voor 'De Staatsgreep' vinden deze zomer plaats. 'De Staatsgreep' is een voorgeschiedenis die vertelt hoe een groep kinderen wordt gegijzeld tijdens de opnames van The Face. Dit is een talentenjacht waar degene die het mooiste optreden geeft wint, zonder dat de jury de kandidaten kan horen.

In 'De Club van Lelijke Kinderen' moet de elfjarige Paul, een jongen met grote flaporen, plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten, omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen.

De film gaat in oktober 2019 in première. In de serie, die vanaf half september wordt elke zondagochtend uitgezonden op NPO Zapp, wordt verteld wat er daarvoor gebeurde en hoe de eerste groep kinderen werd opgesloten. Het verhaal is gebaseerd op de brand in de Reichstag in 1933 die Adolf Hitler aangreep als excuus om een speciale wet aan te nemen die de eerste stap naar zijn dictatuur vormde.