Oerol-act 2020 nu al op Schokland te zien

Schokland - Koerikoeloem staat in 2020 op Oerol, maar is deze zomer (zondag 11 augustus, 15.30 uur) al te zien op Schokland. Koerikoeloem is een multidisciplinaire muziektheater voorstelling naar het gelijknamige gedicht van Tjitske Jansen gecomponeerd door Miranda Driessen in een coproductie met Stichting Klankkaatser en Stichting Gaudeamus.

Koerikoeloem wordt uitgevoerd door acht solostemmen, een Japanse sho en een blokfluittrio, maar de belangrijkste speler is de wind, die een klankinstallatie van acht aeolische harpen tot klinken brengt. Deze vormt tevens een ruimtelijke afbakening in het landschap en het speelvlak.

IJle, onwereldse klanken

De voorstelling wordt in de openlucht gespeeld in de speciaal hiervoor gebouwde klankinstallatie van de Dresdense geluidskunstenaar Jan Heinke. De wind laat deze wonderlijke instrumenten als het ware zingen: een voortdurend wisselend klankveld van ijle, onwereldse klanken. De locatie van het optreden is afhankelijk van het weer. Bekijk van te voren de website van Museum Schokland voor de laatste informatie.

Zomer op Schokland

Het festival Zomer op Schokland is 23 juni van start gegaan en duurt tot en met 22 september. Ieder weekend zijn er op Schokland optredens; van muziek tot toneel tot literatuur. Gedurende de hele periode kan de land-art en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ worden bewandeld en bewonderd. Langs de wandelroute staan 20 bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars.

Routekaarten zijn te koop aan de kassa van Museum Schokland. De volledige weekendprogrammering is te vinden op de website van Museum Schokland.