Drontenaar Roy Ymker opent restaurant in Elburg

Dronten - Roy Ymker uit Dronten heeft op donderdag 1 augustus de deuren van zijn Brasserie Suyd in Elburg voor het eerst geopend voor publiek. Het restaurant met terras zijn gevestigd in het pand aan de Beekstraat 39 in de binnenstad van Elburg.

De afgelopen jaren heeft Ymker gewerkt in verschillende horecabedrijven om zo veel mogelijk ervaring op te doen voor het ondernemerschap. 'Al die ervaring neem ik nu mee in de start van mijn bedrijf; zo wil ik de focus leggen op kwaliteit en het gebruik van veel verse ingrediënten. Ik vind het daarnaast belangrijk dat mijn gasten zich thuis voelen in de brasserie of het terras en daarom is de sfeer ongedwongen en gezellig'.

 Als theeleverancier heeft Brasserie Suyd de lokale samenwerking opgezocht met het Drontense bedrijf Trending Tea met als resultaat heerlijke, kwalitatieve thee.

Gasten kunnen voor lunch, diner en borrel terecht in het restaurant of op het terras aan de beek. 'Ik heb bewust voor de naam brasserie gekozen', verteld Ymker. 'Een brasserie is van oudsher een plek waar je terecht kunt voor lekker eten en een goed glas drinken, juist die combinatie bied ik ook graag aan'.

Brasserie Suyd is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 11.00 uur.