Flevoruiters grijpen 12 tickets voor NK

Zieuwent - De Flevoruiters sleepten afgelopen weekend, tijdens de Regiokampioenschappen in het Gelderse Zieuwent, maar liefst 12 tickets binnen voor het Nederlands Kampioenschap, later deze maand, in Ermelo.

Drie springkampioenen

Kees Frederiks won op de eerste dag met zijn paard Janettie van de Scheper de klasse B. Daarmee was het Gelders kampioenschap voor deze combinatie. De tweede dag had Rosa Foppen goed gekeken hoe dat moest. Met haar pony Bailando B reed zij zaterdagochtend vroeg naar het kampioenschap in de klasse L/C. 

Babette Hanse deed met haar pony Nemo hetzelfde. In de klasse M/C waren zij de beste en was het kampioenschap voor deze combinatie. In de klasse L/DE reed Babette met haar andere pony Country's Boy ook nog eens naar het reservekampioenschap, Jantien Naber sloot met haar pony Simply Brown aan op plek nummer drie. 

In de klasse Z/DE wist Leida Naber haar pony Lucky Lizzy naar de vierde plaats te rijden. Claire van Someren wist zich zelfs met twee pony's te plaatsen, met Brummerhoeve's Levi H werd zij derde, Regent Des Mauvis werd achtste. Alle springcombinaties hebben met deze plaatsingen een startbewijs binnengehaald voor Het NK in Ermelo, 24 augustus (pony's) en 30/31 augustus (paarden). 

Dressuur

Myrthe van der Weele reed met haar pony My Fair Lady in de klasse L1/DE naar het reservekampioenschap. Yda van Gastel reed met haar paard Ina in de finale van de klasse B naar een uiteindelijke tiende plaats. Beide dressuurcombinaties hebben hiermee een startbewijs binnen gehaald voor het NK in Ermelo.

Verenigingsteam

De Flevoruiters hadden daarnaast twee pony- én twee paardenteams aan de start voor het verenigingskampioenschap. Zowel bij de pony's als bij de paarden mag een team zich op gaan maken voor het NK.

Bij de pony's reed team 2, met Angelique van der Weele, Theresa Isreael, Rolita Veron en Myrthe van der Weele, mooie dressuurproeven. Rosa Foppen, Babette Hanse, Jantien Naber en wederom Angelique van der Weele bleven alle vier mooie foutloos in het springen. Met deze resultaten werden zij, net als vorig jaar, reservekampioen van de regio Gelderland/Flevoland.

Bij de paarden reed team 1 nette dressuurproeven met Corrie Stoker, Niels Remijn, John van Zanten en Suzan Schurer. De springcombinaties Kees Frederiks, Corné van Zanten, Jasper Hanse en wederom John van Zanten konden mooie springparcoursen afleggen. Het team kwam uiteindelijk uit op een mooie zesde plaats. Beide teams mogen zich op gaan maken voor het NK in Ermelo.