Basketballer Niek van der Plas geselecteerd voor EK U16

Lelystad - Na zijn tweede jaar bij Landstede Basketbal kan Niek van der Plas een volgende ervaring aan zijn loopbaan toevoegen. De Lelystedeling is geselecteerd voor het Europees Kampioenschap voor basketballers jonger dan 16 jaar.

In mei werd Niek met het Zwolse team van Landstede Basketbal Nationaal Kampioen bij de U16. Niek startte met basketballen bij Flevo Musketiers in Lelystad en speelde daar op het tweede landelijke niveau. Deze ervaring was een mooie opstap naar de eredivisie.

Omdat hij in Lelystad niet de mogelijkheid had om zijn sportieve en maatschappelijke opleiding te combineren was hij genoodzaakt zijn heil buiten Flevoland te zoeken. Niek trainde eerder 4,5 uur per week en heeft dat kunnen uitbreiden naar zo'n 15 uur. 

Nadat hij vorig jaar al enkele vriendschappelijke toernooien in de nationale U15-selectie had gespeeld mag hij nu op voor zijn eerste serieuze toernooi voor landenteams. Het EK voor de B-divisie wordt in Montenegro gespeeld. Nederland degradeerde vorig jaar uit de A-divisie. Niek mag met zijn teamgenoten gaan proberen om de weg terug te maken door bij de beste drie teams te eindigen.