Nieuwe selectie SV Lelystad aan de slag

Lelystad - De nieuwe trainer van SV Lelystad’67, Meloudi Zaki, begint deze week aan het nieuwe voetbalseizoen. Er staan enkele oefenwedstrijden en bekerduels op het programma. In de competitie speelt SV Lelystad een flink aantal lokale en regionale derby’s.

Verloren finale

De eerste oefenwedstrijd van de selectie van Meloudi Zaki wordt op dinsdag 13 augustus (20.00 uur) gespeeld. Tegenstander op sportpark Langezand is Dieze West uit Zwolle dat in de competitie uitkomt in de Vierde klasse. SV Lelystad speelt, na de verloren finale van de nacompetitie, ook nu weer in de Tweede klasse G van district Oost. Zaterdag 17 augustus speelt SV Lelystad in Ermelo een oefenpotje tegen EFC’58, eveneens een ploeg die uitkomt in de Vierde klasse. De aftrap is om 14.30 uur.

Tegenstander van formaat

SV Lelystad oefent vervolgens op dinsdag 20 augustus in en tegen Zeewolde dat het afgelopen seizoen kampioen werd van de Vierde klasse en in de nieuwe competitie uitkomt in de Derde klasse. Een tegenstander van formaat is het tweede elftal van Urk dat op dinsdag 27 augustus (20.00 uur) te gast is op sportpark Langezand. De Urkers komen uit in de Hoofdklasse.

Strijd om de districtsbeker

Daarna begint de strijd om de districtsbeker waarin SV Lelystad zaterdag 31 augustus om 15.00 uur in IJsselmuiden speelt tegen IJVV, een opponent die de ploeg ook zal treffen in de competitie. Een week later is SC Emmeloord te gast in Lelystad. De Emmeloorders spelen hun competitiewedstrijden op zondag en spelen eveneens in de Tweede klasse. Deze bekerwedstrijd wordt echter op zaterdag gespeeld en de aftrap is om 17.00 uur. De laatste bekerwedstrijd uit de eerste ronde (poulefase) is zaterdag 14 september om 15.00 uur tegen eersteklasser Go Ahead Kampen. Alleen de nummer één uit de poule gaat door in het bekertoernooi.

Stadgenoten

De competitie voor de Tweede klasse G begint zaterdag 21 september. SV Lelystad krijgt te maken met stadgenoten Unicum en SV Batavia’90 en met ASV Dronten. Verder spelen in deze klasse Valleivogels, Lunteren, AVW’66, Renswoude, VRC, FC Horst, VSCO’61, ASC Nieuwland en De Merino’s.<eindpunt_blauw>