Griezelen bij Walibi Holland nu voor alle leeftijden

Biddinghuizen Walibi Holland houdt in oktober voor de negentiende keer Halloween Fright Nights. Dit jaar is het thema ‘Enter Insanity’, waarbij de gasten kennismaken met alle freaky persoonlijkheden van Eddie de Clown. Bijzonder dit jaar is de eerste editie van het dagevenement voor kinderen tot 12 jaar: Halloween Spooky Days.

Een beetje insane

Wat valt er over Halloween Fright Nights: Enter Insanity te zeggen? Dat Eddie de Clown op zijn zachtst gezegd een beetje insane is, komt voor de doorgewinterde Halloween-fan niet als verrassing. Dit jaar maakt de bezoeker door het hele park kennis met de verschillende freaky persoonlijkheden die in Eddie’s hoofd strijden om alleenheerschappij. Het wordt een bloedstollende editie van Halloween Fright Nights, waarbij het voor de bezoeker is te hopen dat hij Eddie’s ‘vriendelijke’ persoonlijkheid tegen het lijf loopt.

Vier nieuwe Scare Zones

Er zijn dit jaar vier nieuwe Scare Zones, te weten Eddie’s Festival of Freaks, Tangled Twigs, Villains en Nightmares.

Naast Halloween Fright Nights houdt Walibi Holland nu ook een dagvariant voor stoere kids tot 12 jaar: Halloween Spooky Days. Het evenement vindt plaats op alle Halloween Fright Nights-dagen en op alle dagen in de herfstvakantie. Alle attracties zijn gewoon open, maar tussendoor komen kinderen oog in oog te staan met spooky freaks.

Gruwelijk eng

Halloween Spooky Days vindt van 10.00 tot 17.00 uur plaats en Halloween Fright Nights van 18.00 tot 23.00 uur. Tijdens Spooky Days zijn alle attracties geopend, net als de poorten van de kidsproof Scare Zones Firepit, Campsite the Sunshine, Pirate’s Cove en het Haunted House Spooky Manor. Deze locaties – die tijdens het avondprogramma zoals vanouds gruwelijk eng zijn – worden bewoond door griezelige figuren die spannende acts opvoeren.

Anti-monster spray

Met behulp van anti-monster spray kunnen kinderen de freaks van zich afhouden en met de speciale anti-monster badge zijn ze zelfs over het hele park veilig voor de scare actors. De badge wordt bij de entree van Walibi Holland uitgedeeld, de spray kan op het park gekocht worden. Tijdens Halloween Spooky Days is het toegestaan dat kinderen tot 12 jaar verkleed en geschminkt naar het park komen. Voor Halloween Fright Nights geldt dit niet.

Op 5, 6, 11, 12, 13, 18, 19, 20, 24, 25, 26 en 27 oktober vindt van 18.00 tot 23.00 uur Halloween Fright Nights plaats. Halloween Spooky Days is op deze dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Extra Halloween Spooky Days-dagen zijn op 14, 15, 16, 17, 21, 22 en 23 oktober. Het park is dan geopend van 10.00 tot 17.00 uur.