Jasper Schouten oppermachtig in Acht van Chaam

Dronten - Wielrenner Jasper Schouten uit Dronten heeft woensdag 31 juli op indrukwekkende wijze de Acht van Chaam gewonnen bij de Elite/Beloften. In een sprint met twee klopte hij Oscar van Wijk met een straatlengte voorsprong.

Schouten won het na-Tour criterium na een lange vlucht, die hij samen met Van Wijk had opgezet. In eerste instantie bestond de groep vluchters uit zeven man, later reden Schouten en Van Wijk weg om een voorsprong van meer dan een minuut te pakken.

Geen maat op Schouten

De Drontenaar reed ijzersterk, zag ook zijn vluchtmakker. 'Ik voelde al snel dat ik vandaag de mindere was,' aldus Van Wijk na afloop. Schouten ging vol overtuiging voor de overwinning. 'Voor de zekerheid plaatste ik in de laatste ronde nog een versnelling na een bocht. Toen ik zag dat Van Wijk daar moeite mee had, wist ik genoeg.' In de sprint stond geen maat op de Flevolandse wielrenner. Met grote overmacht ging hij als eerste over de finishlijn. Collega-IJsselstreekrenner Tim Bierkens won ver achter de twee de spurt van het peloton.

Egan Bernal

Bij de profs werd de wedstrijd gewonnen door Egan Bernal, voor Steven Kruijswijk en Dylan Groenewegen. Bij de dames was Marianne Vos de sterkste. Ze klopte Annemiek van Vleuten en Floortje Mackaij.