Toomba NRt prooi voor Tim van Terheijden en Marina Yudanov

Lelystad - Het prestigieuze Nationale Ranglijsttoernooi bij tennisvereniging LTVL uit Lelystad is gewonnen door Tim van Terheijden en Marina Yudanov. Beide spelers wisten de finale in drie sets te winnen.

Zweten geblazen

Met temperaturen van boven de 35⁰ Celcius was het zweten geblazen voor de vele deelnemers. Gezien deze temperaturen moest de wedstrijdleiding dan ook soms het hitteplan van de KNLTB ten uitvoer brengen wat betekende verkorte wedstrijden en verkoeling op de banen. Er zijn geen ernstige gevallen te melden maar er waren wel deelnemers die opgaven vanwege de extreme warmte.

Goed bezet

Het toernooi was met 300 deelnemers goed bezet maar is wel eens beter geweest. Reden hiervoor is dat het toernooi dit jaar in de tweede week van de vakantie en veel mensen weg waren. Zeker dit jaar was dat niet erg want daardoor kon soms de warmste periode van de dag vrij gehouden worden. Toch is de organisatie erg blij met het aantal deelnemers en kan terugzien op een zeer geslaagde de week.

Op spectaculaire manier

Bij de heren ging de overwinning van het Nationale Ranglijsttoernooi naar Tim van Terheijden. De Amsterdammer wist in  de finale op spectaculaire manier te winnen van de als eerste geplaatste Bart de Gier uit Zwaag. Nadat Van Terheijden de eerste set had verloren (3-6) en in de tweede set met 2-5 achter stond wist hij de set alsnog binnen te halen met 7-5. In de derde set was het weer De Gier die beter begon en Van Terheijden deze keer op een 1-5 achterstand zette. Ook deze set wist Van Terheijden op spectaculaire manier te winnen met opnieuw 7-5. Het Lelystadse pubbliek genoot zichtbaar van de mooie wedstrijd. Lelystedeling (LTVL) Imad Cherrat had een slechte loting en verloor de eerste ronde van Guy den Heijer.

Wedstrijdritme opdoen

Bij de dames ging de overwinning naar de Zweedse Marina Yundanov. Yudanov is woonachtig is in Amsterdam en traint bij Amstelpark. Als voorbereiding op een aantal internationale toernooien kwam ze naar Lelystad om wedstrijdritme op te doen. In de finale moest Yudanov het opnemen tegen de als tweede geplaatste Madelief Hageman en won in 3 sets; 6-1, 3-6, 6-1.

Twee walk-overs

De Lelystadse speelsters in het schema waren Saskia Vogelzang, Marleen Gort en Mila Dumartin allen van LTVL. Dumartin strandde in de tweede ronde, Gort in de kwartfinale en Vogelzang in de halve finale. De laatste was wat gelukkig met twee walk-overs maar wist de kwartfinale knap te winnen.