De zaterdagmiddag van LelyStart

Lelystad - Tijdens LelyStart is er zaterdagmiddag 14 september veel te doen en beleven.

Straatartiesten

Er zijn straatartiesten. Bij Fiets je Schilderij kunnen bezoekers plaatsnemen op een speciale verffiets om een echt, kleurrijk schilderij te maken, dat gedroogd kan worden op de droogfiets. City Marketing Lelystad haalt, in samenwerking met de weekmarkt, de Dragon Riders en Teorge Micheal naar LelyStart.

Alles Kids-evenement

Het Alles Kids-evenement richt zich op alle zaken waarmee (toekomstige) ouders te maken krijgen. Er is een informatiemarkt, er zijn workshops, demonstraties, een duurzame kinderkledingruilbeurs en een kinderboekverkoop. Ook voor de kinderen is er van alles te beleven, zoals schminken, een photo boot, levende boekfiguren en de kindervoorstelling ‘Dierendorpje’ voor kinderen vanaf 3 jaar. Buiten is er een optocht van historische kinderwagens.

Open huis De Kubus

De Kubus houdt van 13.00 tot 17.00 uur open huis. Met een speurtocht maken kinderen kennis met de vele kunstvormen van De Kubus. Voor de winnaars is er een prijs, die om 16.15 uur in de theaterzaal van De Kubus wordt uitgereikt. Er is het Indoor Pop’sCool fest onder leiding van Roy Oostweegel en Tessa Bouwmeester. Ook is het mogelijk instrumenten uit te proberen of in gesprek te gaan met de docenten.

Dansetalage

In de grote zaal van Agora is er een dansetalage met voorstellingen van Reflex Ballet- & Dansstudio Lelystad, DD Dance en Balans & Dans, en kunnen bezoekers genieten van de Kubus-dansvoorstelling ‘Verloren Vleugels’. In de Van Wijnenzaal is er een koren- en muzieketalage met optredens van het Flevolands Jeugd Symfonie Orkest, het Flevolands Symfonie Orkest, het Bachkoor, het Bataviakoor Lelystad, het Smartlappenkoor De Waterlanders, Circle of Music, en Popkoor Expression. In de hal van FlevoMeer Bibliotheek is van 14.45 tot 15.45 uur de aftrap van het Maestro programma door het Harmonieorkest Lelystad.

Korte impressies

Kunstgras biedt een kunstmarkt en op het podium zijn korte impressies te zien van De Kubus-musicals, de popavonden en de meest recente choreografieën. Voor bezoekers vanaf drie jaar is er de familievoorstelling ‘Roodkapje’.