Theater voor Roparun

Lelystad - De voorstelling 'Nu even niet / Nu even wel' van Theatergroep Droog! beleeft deze zomer haar reprise en wel op 6, 7 en 8 september bij Boerkok op de Stadsboerderij van Lelystad aan de Meerkoetenweg.

De voorstelling is wederom onderdeel van fundraisingacties van het Roparunteamlelystad. Een aantal spelers is nauw bij dit team betrokken en hoopt hiermee de stichting Roparun te kunnen ondersteunen.

Samenvoeging twee korte toneelstukken

De voorstelling, geschreven door Maria Goos, is een samenvoeging van twee korte toneelstukken: ’Nu even niet’ en ‘Nu even wel’ en speelt zich af in een restaurant. In 2013 is het met veel succes opgevoerd in Theater Posa, dat tijdelijk was omgebouwd tot pop-up restaurant.

Vier vrienden

‘Nu even niet’ gaat over vier vrienden, waarvan een aan kanker overlijdt. ‘Nu even wel’ speelt een jaar later en gaat over de vrouw van de overleden vriend en zijn minnares. In de voorstelling zijn de scènes uit de twee stukken in elkaar verweven. Gaandeweg wordt duidelijk wat er zich heeft afgespeeld en hoe een ieder met de ontstane situatie omgaat.

Midden in het stuk

Voor de voorstelling wordt de Stadsboerderij zo omgebouwd dat het publiek zich midden in het stuk waant en betrokken raakt bij de personages. Boerkok zorgt tussendoor voor een voortreffelijke maaltijd (vegetarisch/dieetwensen zijn mogelijk) met streekproducten en zal zorgen dat het de gasten aan niets ontbreekt. Tijdens de maaltijd en als onderdeel van de voorstelling zal Jan Kreuter zorgen voor de muzikale omlijsting.

In totaal zijn er voor de diners 160 (80 per avond) en voor de high-tea 80 plaatsen beschikbaar. Bestellen van kaarten kan via de site van de Roparun.