Gunstige eindafrekening reclamebelasting

Dronten - GBLT heeft de eindafrekening opgemaakt over de reclamebelasting in Dronten over 2018. De opbrengst van naheffingen en later geïncasseerde gelden bedraagt € 18.000,-. De opbrengsten van reclamebelasting gaan één op één door naar Stichting Does.

Promotie stadscentrum

Stichting Does initieert en ondersteunt onder andere evenementen ten behoeve van de promotie van het stadscentrum. GBLT is de belasting-innende organisatie voor onder meer gemeente Dronten. Begin dit jaar gaf stichting Does aan een aantal evenementen niet langer financieel te kunnen ondersteunen, omdat de stichting minder inkomsten binnenkreeg dan begroot.

Garant staan

Hierop gaf de gemeente aan garant te staan voor een aantal feesten en met stichting Does in gesprek te gaan over een oplossing. Maatschappelijke feesten als Sinterklaas en Koningsdag zijn van belang voor onze inwoners en dragen bij aan de levendigheid van het centrum,’ stelt wethouder Irene Korting. Het college van Dronten is blij dat de werkelijke inkomsten uiteindelijk overeenkomen met wat de stichting aanvankelijk had begroot, waardoor stichting Does alsnog de evenementen financieel kan ondersteunen.

Controles op volledigheid

GBLT stelt in de eindafrekening dat in 2018 controles op de volledigheid van de reclamebelasting zijn uitgevoerd. Dit project is afgerond en alle werkzaamheden hieruit, zowel opleggingen als verminderingen, zijn in de cijfers verwerkt. Hierdoor is er nog een behoorlijk bedrag aan reclame-inkomsten binnengekomen.

Goede afspraken

Gemeente en stichting DOES blijven in gesprek om goede afspraken te maken voor de toekomst. Waarnemend voorzitter, Guillaume Naipal, van stichting Does is verheugd met het positieve bericht over de nabetaling van de reclamebelasting, die geheven wordt bij de ondernemers van het Stadscentrum Suydersee. 'Nu we over deze middelen beschikken kunnen wij weer in gesprek met onze partners om hen te ondersteunen bij de mooie evenementen die zij in 2019 organiseren. Dit zijn evenementen die ook stichting Does een warm hart toedraagt.'