Nog kaarten voor benefietconcert Flevo's Mannenkoor

Dronten - Flevo’s Mannenkoor onder leiding van Paul Michèl Tijssen geeft zaterdag 7 september een benefietconcert in De Meerpaal in Dronten. De opbrengst gaat naar het Hospice Dronten.

Nog kaarten te koop

Het in Duitsland fameuze Polizeichor Hameln levert een bijzondere bijdrage aan het concert en dat geldt ook voor Iris Verhoek uit Zeewolde. Er zijn nog kaarten te koop voor het concert.

Vierdaags bezoek

Het Flevo’s Mannenkoor trekt er geregeld op uit. Zo was het koor 2017 voor een vierdaags bezoek in het Duitse Hameln. In de voorbereidingen is destijds contact gezocht met het in Duitsland bekende Polizeikoor Hameln, een koor dat bestaat uit circa zeventig mannen en vrouwen. De koren gaven toen een benefietconcert in de Munster Kirche. 'Het was een succesvol concert, waarvan de opbrengst naar speciaal jeugdwerk ging,' aldus koorlid Daan van Winsen. 'Het wederzijdse gevoel bij het optreden was heel positief, daarom hebben we het koor uitgenodigd voor een tegenbezoek aan Dronten.'

Logische keus

Het Hospice Dronten was een logische keus voor Flevo's Mannenkoor bij de keuze voor een goed doel. 'Als er één organisatie of doel binnen onze gemeente is, die geliefd en onomstreden is, dan is dat wel het Hospice. Een beter doel is niet denkbaar,' aldus Van Winsen, die samen met koorleden Eelke Spriensma en Leo van Es de organisatie van het concert op zich heeft genomen.

Artistieke invulling 

De artistieke invulling van het concert is klaar. Dirigent Paul Michèl Tijssen heeft - samen met de muziekcommissie - een afwisselend programma samengesteld. Samen met het gastkoor wordt ‘Klinge, Lied, Lange nach’ gezongen. Het koor wordt voor deze bijzondere gelegenheid aan de vleugel begeleid door de getalenteerde pianiste Heather Pinkham.

Iris Verhoek uit Zeewolde werkt ook mee aan het concert. Zij heeft in 2017 als 16-jarige The Voice Kids gewonnen, waarbij zij werd gecoached door Alie B.

Sponsoring

De kosten van het concert wil Flevo’s Mannenkoor volledig dekken via sponsoring. Zo stelt De Meerpaal de grote theaterzaal tegen een gereduceerd tarief ter beschikking en werkt een aantal mensen van De Meerpaal belangeloos mee. De entreeprijs voor het concert is vastgesteld op twintig euro, inclusief een pauzeconsumptie. 'Het begin is er, maar wij doen zeker nog een beroep op het lokale bedrijfsleven voor sponsoring of het ter beschikking stellen van producten of diensten,' aldus Van Winsen.

Kaarten kopen

Kaarten voor het concert kunnen worden gekocht aan de kassa van De Meerpaal, telefonisch via nummer 0321-399777 of via de website van De Meerpaal.