Vier dagen zwemmen in Lelystad

Lelystad - Zwemvereniging De Houtrib houdt van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus de jaarlijkse Zwem4daagse in zwembad De Koploper aan de Badweg 21 in Lelystad.

In het bezit van een zwemdiploma

Deelname is voor iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma. Kinderen tot zeven jaar mogen alleen onder begeleiding van een ouder iemand deelnemen. Gedurende vier dagen zwemt iedereen een afstand van minimaal 250 meter. De uitdaging is om 500 meter per dag te zwemmen. Gestart kan worden van 17.00 tot 19.00 uur en er wordt gestopt om uiterlijk 19.30 uur. Als beloning voor deze prestatie krijgt iedere deelnemer op de laatste dag een echte Zwem4daagse-medaille en een oorkonde.

Stormbaan

Elke avond is er in het instructiebad een stormbaan aangelegd, als onderdeel van de zwemafstand. Dit is niet verplicht, maar een leuke extra uitdaging. Voor de mindervalide zwemmer is een aparte baan beschikbaar en kan tevens van 17.00 tot 18.00 uur in het extra verwarmde bad gezwommen worden. Maandag- en woensdagavond kan iedereen van 18.00 tot 19.15 uur kennismaken met de duiksport.

Met perslucht duiken

Onder begeleiding van de duikvereniging Scuba Nova uit Lelystad kan iedereen ervaren hoe het is om met perslucht te duiken. Dinsdag en woensdag kan de jeugd meedoen aan de wedstrijd 'Wie zwemt de meeste baantjes?' Het totaal van twee dagen telt. Er wordt gezwommen in meerdere leeftijdscategorieën. Op donderdagavond is er voor de jeugd een verkleedwedstrijd. Het thema is 'Hawaii of Lilo en Stitch'. Ouders mogen natuurlijk ook verkleed komen. Voor de wedstrijden zijn leuke prijzen te winnen.

'Met wie doe jij mee?'

Voor de deelnemers aan de editie van 2019 houdt de KNZB, vanwege het 50-jarig jubileum van de Zwem4daagse, de actie 'Met wie doe jij mee?'. Wie iemand kent die nog nooit heeft deelgenomen aan de Zwem4daagse kan hem of haar vragen zich ook in te schrijven. Als vervolgens een foto van de twee personen inclusief een korte toelichting wordt gemaild naar zwem4daagse@knzb.nl wordt kans gemaakt op een zwempakket ter waarde van € 50,-. Iedere maand worden twee zwempakketten verloot onder de inzendingen.

Aanmelden voor de zwemvierdaagse kan via de website van De Houtrib.