Via Musica zit vol muziek en poëzie

Dronten - Het Flevolandse Festival Via Musica, voorheen Travelling in Baroque, staat dit jaar in het teken van Parijs. Muziek en poëzie staan centraal op zondag 11 augustus in de Verbeelding in Zeewolde. Het festival wordt die dag op feestelijke wijze afgesloten in de Ludgeruskerk in Dronten door het Apollo Ensemble.

Slotconcert

Festival Via Musica wordt gehouden van donderdag 8 tot en met zondag 11 augustus. Iedere dag op een andere locatie; in Almere-Haven, Lelystad, de Noordoostpolder en Zeewolde. In Dronten vindt het slotconcert plaats. ‘Festival Via Musica voert de luisteraar mee op een avontuurlijke reis door tijd en ruimte. Tijdens deze vierdaagse reis treffen we elkaar met de mooiste en verrassendste muziek van diverse eeuwen, stijlen en met een zeer afwisselende bezetting’, vertelt Marion Boshuizen van Festival Via Musica.

Beroemd toneelstuk

'Pelléas et Mélisande' is een beroemd toneelstuk, maar niet iedereen kent het hele verhaal. Het is door veel componisten op papier gezet, onder andere door Gabriel Fauré. Schrijver Jan Willem Anker bewerkte het toneelstuk vervolgens op een mooie, poëtische manier. Sopraan Charlotte Houberg draagt deze teksten voor, Felix Justin speelt de pianomuziek. Daarnaast zingt Charlotte nog een aantal liederen van Fauré, begeleid door Felix Justin aan de vleugel.

Daarna kunnen de bezoekers in de Verbeelding aanschuiven voor een uitgebreide lunch in Franse stijl. Terwijl ze genieten van al het lekkers, is er uitgebreid de tijd om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Feestelijk afgesloten

Festival Via Musica wordt om 16.00 uur feestelijk afgesloten in de Ludgeruskerk in Dronten met 'Le Concert Spirituel' door het Apollo Ensemble. 'Le Concert Spirituel' was een populaire Parijse concertserie in de achttiende eeuw en het programma staat in het teken van een Parijse uitvinding: de sinfonia concertante. Op het slotconcert wordt de beroemde sinfonia concertante van Mozart gespeeld voor viool en altviool, maar ook het speciaal voor Parijs geschreven werk van Devienne voor soloblazers en orkest.

Gehele programma

Belangstellenden kunnen kiezen voor het gehele programma, inclusief Franse lunch, alleen voor een concert of een dagkaart inclusief lunch. Het concert in De Verbeelding is met lunch of als los concert. Reserveren is wel gewenst. Dat kan via de website van het festival, per email info@festivalviamusica.nl of eventueel per telefoon 0320-227718. De Verbeelding is te vinden aan de Verbeelding 25 in Zeewolde. De Ludgeruskerk is gevestigd aan het Ludgerusplein 2 in Dronten.