Lelystads jeugdtennistoernooi goed bezet

Lelystad - Tennisvereniging LTVL uit Lelystad houdt van maandag 15 tot en met zondag 21 juli het Kris-Rinus Luiten jeudgtoernooi. Het toernooi is met 150 deelnemers goed bezet en één van de grootste jeugdtoernooien in de omgeving. De finales zijn op zondag 21 juli vanaf 10.00 uur.

LTVL houdt al jaren het Rinus Luiten jeugdtoernooi. Het toernooi is vernoemd naar een oude groundsman van de vereniging die bij de kinderen van toen erg geliefd was. Sinds twee jaar is Ekris BWM & Mini de hoofdsponsor van het toernooi.

Alle tennisjeugd uit Nederland

Het toernooi is bedoeld voor alle tennisjeugd uit Nederland. Veel jeugdspelers spelen in het open toernooi, maar er is ook een toernooi waarmee spelers een plaats op de Nederlandse ranglijst kunnen krijgen. Dergelijke toernooien heten Jeugdranglijsttoernooien. LTVL houdt een zilvertoernooi wat het op één na hoogste jeugdtoernooi is dat je kunt organiseren; goud is het hoogste. In Nederland zijn er 67 van dergelijke toernooien - het toernooi van LTVL behoort tot de dertien grootste.

Negen Lelystadse spelers

In totaal doen er negen spelers mee van de Lelystadse verenigingen, allemaal van LTVL. In de jongste categorie, jongens en meisjes tot en met 12 jaar, doen Ashley van Assen, Lotte Schurer, Nino Meijer, Lars Valent en Pieter Hermus mee. Bij de jongens tot en met 16 doet alleen Nuno van Os mee. Nuno staat 41 op de Nederlandse ranglijst en is als vierde geplaatst. Bij de meisjes tot en met 16 doen mee Mila Dumartin, Jody Faber en Sterre Fleur Moerdijk.