Gemeente met Exakwa om tafel om toch nog eens te kijken naar mogelijkheden voor kunstgras

Lelystad - ‘Voor Exakwa is een extra stap nodig. Zonder kunstgrasveld heeft de club geen toekomt.’ Jelle Hijmissen (CDA) vroeg wethouder Elly van Wageningen dinsdag toch nog eens met de korfbalclub om tafel te gaan zitten, om te kijken hoe de club toch kunstgrasvelden kan realiseren. Zijn oproep vond gehoor.

Kosten

Exakwa is al tijden bezig te proberen een kunstgrasveld te realiseren. De korfbalvereniging zou het liefst volgend jaar vier kunstgrasvelden aanleggen op het sportcomplex aan het Langezand, alsmede twee extra kleedkamers en extra parkeerruimte. De kunstgrasvelden zijn noodzakelijk, omdat de Koninklijke Nederlandse Korfbal Vereniging het beleid heeft dat er op kunstgras moet worden gespeeld.

Hiervoor is wel een investering nodig van 300.000 euro, en daar stokt het. De club heeft eerder laten weten zelf 25 procent van het bedrag te kunnen opbrengen en wendt zich voor het overige deel richting de gemeente en het sportbedrijf. Sportwethouder Elly van Wageningen liet eerder weten dat geld ook niet te hebben.  

Meedenken

CDA-raadslid Hijmissen riep dinsdag de wethouder op toch nog eens met de club in overleg te gaan. ‘De club wil zelf creatief en realistisch meedenken.’ In zijn voorstel roept hij de gemeente op binnen vier maanden in gesprek te gaan met Exakwa en het Sportbedrijf, om samen op zoek te gaan naar mogelijkheden die op termijn leiden tot kunstgrasvelden voor Exakwa.

Dat voorstel werd door vrijwel de gehele gemeenteraad gesteund. PVV en Lokaal Lelystad dienden het mede in, en uiteindelijk stemden alleen de InwonersPartij en Forum voor Flevoland tegen. Zij willen geen valse verwachtingen wekken bij de club. Wethouder Elly van Wageningen omarmde het voorstel echter ook. Zij wil graag met de club en het sportbedrijf nadenken over de mogelijkheden.