Voorbereidingen Polderfest zijn in volle gang

Dronten - De voorbereidingen voor het jaarlijkse feest Polderfest zijn inmiddels in volle gang. Op zaterdagavond 27 juli vindt de achtste editie van het evenement plaats in Dronten.

Dit jaarlijks terugkerende feest wordt in samenwerking met lokale ondernemers georganiseerd. Een enthousiaste vriendengroep probeert ook dit jaar de verwachting van de ruim 1500 bezoekers weer te overtreffen.

Knalfeest

De achtste editie van Polderfest belooft groter en spectaculairder te worden dan alle vorige edities. Een hechte vriendengroep van 25 mensen vond het acht jaar geleden tijd voor meer activiteiten in de gemeente Dronten. Destijds waren er wel een aantal feestjes, maar de vrienden zaten dikwijls verveeld thuis op zaterdagavond. Zodoende kwam het idee om zelf een knalfeest neer te zetten.

‘In 2012 begonnen we met een stiekem feestje bij iemand thuis in de schuur, maar dat is al lang niet meer zo. Inmiddels huren we ieder jaar een bekende feestband en DJ in, daarbij hoort uiteraard een een hele gave licht- en geluidshow’, aldus Mark Zonderland.

Partysquad

Dit jaar zal The Partysquad het feest op zijn kop zetten. Daarnaast bestaat de line-up dit jaar uit No stress, Flavour en Polderrad. Er zal een second stage zijn waar DJ Arii de nodige plaatjes draait. Iedereen is op 27 juli vanaf 21.00 welkom aan de Kromme Rijn 1 in Dronten. De ticketverkoop is al van start gegaan. Earlybirds kaarten kosten 10 euro, normale entreekaarten 12,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.polderfest.nl.

Samenwerking

Om het feest zo succesvol mogelijk te maken, werkt de organisatie nauw samen met verschillende ondernemers en organisaties. Zo helpen cateraars Slump, Van der Berg en bierbrouwerij Artemis met de horeca. Sanitair wordt gehaald bij 123-Verhuur en de garderobe wordt verzorgd door zangkoor Alliance uit Swifterbant. De gemeente Dronten helpt al jaren met de veiligheidsplannen. Het feest wordt immers ieder jaar groter.

Sinds drie jaar wordt samengewerkt met het festival NOPPOP uit Bant. Er worden niet alleen kennis en ervaringen uitgewisseld, maar de vrijwilligers helpen elkaar ook met het draaien van de barshifts. Begin juli runt de Polderfestcrew de grootste bar op NOPPOP. De organisatie van NOPPOP zal als tegenprestatie ook helpen op het Polderfest.

Wil je verder op de hoogte blijven? Like dan de Facebookpagina van Polderfest.