Kijkje nemen in de keuken van de imkerij

Lelystad - De afdeling Oostelijk Flevoland van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging houdt zaterdag de Open Imkerijdag. In de buientuin aan de Larserringweg 23 kunnen belangstellenden van 10.00 tot 16.00 uur terecht om van alles aan de weet te komen over de imkerij.

De bijentuin is te bereiken door de Gelderse Hout over de snelweg A6 te nemen. Op de N309 tussen Lelystad en Dronten na twee kilometer linksaf de Larserringweg op rijden. De weg richting Artemis nemen, de brug over en onder het viaduct door. Na 200 meter ligt de bijentuin.

Tijdens de open imkerijdag kunnen belangstellenden het bijenhouden van nabij beleven en zien wat de imkers uit Lelystad doen. Ze geven informatie over het houden van bijen en het oogsten van honing. Ook vertellen ze over werksters, darren en de koningin en indien mogelijk bieden ze een kijkje in de bijenkasten. Wie dat wil kan advies krijgen over het bij-vriendelijk inrichten van tuin of balkon en hoe mensen kunnen helpen de bijenstand te verbeteren.

De landelijke Open Imkerijdag is een evenement van de Nederlandse Bijenhouders Vereninging en haar aangesloten lokale afdelingen. Zie http://lelystad.bijenhouders.nl.