Flantuas stijgt naar plek 22 in de Terras Top 100

Lelystad - Restaurant Flantuas bij Lelystad Airport staat dit jaar op de 22e plek van de Terras Top 100. Flantuas scoort zes plaatsen hoger dan in 2018 en mag zich daarmee provinciewinnaar noemen. Dit werd maandag bekend gemaakt op het terras van ‘t Gerecht in Heerenveen dat vorig jaar won.

'De ligging van het terras is mooi: in de voorjaarszon, kijkend over de landingsbaan. Er is altijd iets te zien', aldus het oordeel van de jury van Misset Horeca.

Het juryrapport schrijft verder: 'In het midden van het terras een soort showstuk met onder andere bloeiende tulpen. Langs de transparante terrasschermen zijn keurige bloeiende planten opgehangen. Leuk ook: de medewerkers van Flantuas dragen uniforme kleding en zien er zeer verzorgd uit. Het jasje is een purserjasje, zeer toepasselijk op de luchthaven. En wat ook opvalt: ze hebben hier een goede balans gevonden tussen formeel gedrag en een informele, soms humoristische houding'.

De medewerkers zijn volgens het juryrapport allemaal verkoopgericht. 'Bij het opnemen van de drankenbestelling vraagt de medewerker of wij er iets bij willen eten. Aan de andere tafel gebeurt dat precies andersom. Keurig. En ook als we zijn voorzien, worden we goed in de gaten gehouden. Niets dan lof voor Flantuas. Een absoluut topterras in Lelystad'.

Het Wapen van Ens is met plek 38 het tweede Flevolandse restaurant in de Terras Top 100. Op plek 1 staat dit jaar De Werf in het Zeeuwse Veere.