Jolpop heeft dit jaar een tweede podium

Lelystad - De 19e editie van het gratis festival Jolpop vindt op zaterdag 13 juli plaats in het Kustwijkpark in Lelystad. Ook dit jaar heeft het festival een brede programmering met diverse muziekstijlen.

Jolpop 2019 wordt om 12.45 uur afgetrapt door de Lelystadse rapper IMAD. Deze rapper timmert internationaal aan de weg. In augustus speelt hij op Coast2coast Live in Miami, nadat hij de editie in Amsterdam heeft gewonnen.

Vele muziekgenres

De programmeurs van Jolpop hebben ook dit jaar gekozen voor een programmering, waarbij vele muziekgenres zijn te horen.
Rock van de Lelystadse bands: A.C.E.S. (15.20  - 15.55 uur) en Jericho Pie (19.15 – 19.50 uur) Deze band is speciaal voor Jolpop 2019 weer bij elkaar gekomen.

Ook uit Lelystad: Poetrio (13.35-14.10 uur): het collectief rondom voormalig stadsdichter Thomas Gerla. Ook van de partij: The Andy’s, funk en soul van internationale allure (20.00-20.35 uur).

Brentsleng zorgt met Nederlandstalige ska en reggae dat de voetjes van de vloer gaan (14.25-15.00 uur). Birdshaker van Urk brengt een portie Britpop met een Mercysound-sausje mee (16.15-16.50 uur). I’m with stupid, de ska-sensatie uit Utrecht, brengt het publiek in nog zomerser sferen (18.10-18.55 uur). The Bottles brengen dit jaar een tribute aan Pink Floyd (20.55-21.45 uur).

Jolpop 2019 wordt afgesloten door The Polease. De The Police-coverband van Nederland. Alle hits van The Police en Sting komen voorbij vanaf 22.00 uur.

The Challenge Up stage

Dit jaar heeft Jolpop een tweede podium: The Challenge Up stage. Jongeren uit Lelystad krijgen via Challenge Up de mogelijkheid om een maatschappelijke uitdaging aan te gaan. Jolpop werkt samen met Challenge Up om jongeren de kans te geven om een kijkje in de keuken te nemen van de organisatie van een popfestival.

The programmering van The Challenge Up stage is voornamelijk gedaan door Lelystadse Jongeren voor Lelystadse jongeren. Jong Lelystads talent krijgt een podium om zijn skills te laten zien. De artiesten van The Challenge Up stage spelen tussen de acts op het hoofdpodium van Jolpop. Als bezoeker van Jolpop hoef je dus niets te missen.

Lekker eten

Uiteraard wordt er op Jolpop ook aan de inwendige mens gedacht. Voor een klein bedrag kan er worden genoten van de Surinaamse keuken en/ of oer-Hollandse friet met mayo.

Kinderfestival

Ook dit jaar is er het Jolpop kinderfestival met vele attracties. Deze keer is gekozen voor het thema 'Oerhollandse spelen'. Daarnaast zijn er springkussens en een zweefmolen. Het kinderfestival is van 13.00 tot 17.00 uur.

De toegang tot Jolpop en het Jolpopkinderfestival is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website van Jolpop.