Jubilerende kunstenaarsvereniging houdt 'Takkendag' in Natuurpark

Lelystad - 'Dit wil ik elke keer wel doen!' en 'Ik wist niet dat het zo leuk was in het bos'. Een paar uitroepen van kinderen die hebben meegedaan aan het project 'Takkendag' van de jubilerende KVF (Kunstenaars Vereniging Flevoland). Op zaterdag 13 juli vanaf 13.45 uur vindt het project 'Takkendag' plaats in het Natuurpark Lelystad.

Onder leiding van kunstenaars Sonja Rosing en Clara van den Hout gaan de kinderen gezamenlijk één groot ruimtelijk fantasiebeest maken met de takken die ze vinden. De kinderen kunnen dan in het beest op de foto. 'We doen een oproep aan kinderen - en ouders- vanaf een jaar of 10, om naar het Natuurpark te komen'.

Dertig projecten

De Kunstenaars Vereniging Flevoland bestaat dit jaar 30 jaar. De vereniging viert dit met een ambitieus projectjaar. 'In 2019 willen we in totaal dertig projecten organiseren, met veel verschillende mensen, zodat we in alle lagen van de Flevolandse bevolking actief zijn. Kunst is voor ons bij uitstek een middel om te verbinden: we betrekken nadrukkelijk het publiek bij alle projecten'.

Op vier locaties

Het project 'Takkendag' vindt op vier locaties plaats, in Zeewolde, Emmeloord, Almere en Lelystad. Er wordt gewerkt met allerlei materialen die in het bos te vinden zijn. En er wordt van alles gemaakt: sieraden en draagbare objecten, vreemde bouwsels, etc. Daarna worden er foto’s gemaakt van de kinderen met hun gemaakte object. Ook foto’s waarbij het kind niet herkenbaar/herleidbaar is. Er wordt een digitale catalogus gemaakt.

Deelnemers kunnen op 13 juli om 13.45 uur verzamelen bij de speeltuin bij de entree van het Natuurpark.