Dichters des Vaderlands bezoekt literaire middag op Schokland

Schokland - Dichter des Vaderlands Tsead Bruinja, Harold K en Arita Baaijens zijn op zaterdag 13 juli aanwezig op de literaire middag die plaatsvindt in het kader van het festival Zomer op Schokland.

De middag, die wordt georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek in samenwerking met Cultuurbedrijf Noordoostpolder, start om 14.00 uur. De entree is gratis.

Tsead Bruinja

In 2019 en 2020 is Tsead Dichter des Vaderlands van Nederland. Bruinja, de zevende Dichter des Vaderlands, werd gekozen door een benoemingscommissie van kenners en dichters. Hij zal de komende twee jaar gedichten schrijven bij nationale gebeurtenissen en optreden als ambassadeur van de poëzie.

Harold K

De liedjes van Harold K zijn pakkende short stories in onvervalsbaar Limburgs. Hij zingt vanuit hart en ziel en zit de luisteraar dicht op de huid. Voor inspiratie delft hij in de onuitputtelijke goudmijn van de Amerikaanse folk en blues. K is een troubadour pur sang en vertelt zijn ongepolijste verhalen met humor en empathie.

Arita Baaijens

Arita Baaijens gaat met kinderen op ontdekkingstocht in de omgeving. Tijdens deze tocht wordt gebruik gemaakt van alle zintuigen, met als basis de oefeningen uit haar boek ‘Paradijs in de Polder’. Arita Baaijens ontving internationaal erkenning en prijzen voor haar onderzoek naar de betekenis van landschap. 

Zomer op Schokland

Het festival Zomer op Schokland is 23 juni van start gegaan en duurt tot en met 22 september. Ieder weekend zijn er op Schokland optredens; van muziek tot toneel tot literatuur. Gedurende de hele periode kan de land-art en poëzieroute ‘Dichter op het Land’ worden bewandeld en bewonderd. Langs de wandelroute staan 20 bijzondere kunstwerken van internationale kunstenaars. Routekaarten zijn te koop aan de kassa van Museum Schokland.

De volledige weekendprogrammering is te vinden op de website van het museum.