Het WijLand Festival is divers

Dronten - De vierde editie van het WijLand Festival gaat vrijdag 5 juli van start. Een aantal programma-onderdelen staat in dit artikel op een rijtje.

Small Time Crooks

Vrijdag 5 juli om 20.30 uur wordt het hoofdprodium ingenomen door Small Time Crooks, een old-time skiffle band met een ruig charakter. De band swingt, heeft pakkende liedjes met bluegrass-elementen.

Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen

Dezelfde avond op hetzelfde podium, maar dan om 22.15 uur: Tim Knol en Blue Grass Boogiemen. Dit voorjaar brachten Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit. Knol heeft zijn liefde voor bluegrass- en countrymuziek nooit onder stoelen of banken gestoken, en met het opnemen van dit album is er een lang gekoesterde droom van hem in vervulling gegaan.

Cirque Moustache

De klassieke uitstraling van Cirque Moustache verleidt het publiek om in een andere wereld te stappen. Vanaf het galmende ‘hooggeëerd publiek’ van de directeur vergeet je voor een moment alles buiten de tent om je over te geven aan een wereld vol sterke mannen, beeldschone koorddanseressen en ouderwets grappige clowns. Hoewel de sfeer je meeneemt naar vroeger tijden, zijn de voorstellingen modern. De voorstellingen zijn zonder dieren en geschikt voor iedereen vanaf twee jaar. Het circus is het gehele weekend aanwezig.

Bare Jams

Bare Jams, zaterdag 6 juli om 22.15 uur te zien op het hoofdpodium, is een upbeat, fun lovin’ collectief uit Engeland. De poppy funk met een vleugje reggae en ska zit vol vrolijke ritmes en catchy lyrics over het dagelijks leven, feestjes en - soms - politiek of andere serieuze onderwerpen.

Theater Thot

Gedurende de ombouw tussen de optredens op het hoofdpodium vermaakt het uit Dronten afkomstige Theater Thot van Maarten Bootsma en zijn muzikale vrienden vanuit de Praght Bier Bar het publiek met een theatrale voorstelling, al bier tappend.

Het volledige programma is te vinden op de website van WijLand.