Einde voor Lelystads familiebedrijf Noordersluis

Lelystad - De rechtbank Midden Nederland heeft dinsdag het faillissement van Bouwbedrijf Noordersluis B.V. uitgesproken. Daarmee komt er na 35 jaar een einde aan het Lelystadse familiebedrijf. 'Het doet ons heel veel verdriet dat dit gebeurt'.

In 1984 richtte echtpaar Lammert en Gerrie Boeve samen Bouwbedrijf Noordersluis op. Het bedrijf richtte zich op grotere woningbouwprojecten en utiliteitsbouw. Net als de hele bouwsector ging ook Noordersluis gebukt onder de steeds sterker wordende economische schommelingen van de laatste 15 jaar. 'Het waren heel lastige jaren. Of de economie is slecht en er wordt niets gebouwd',’ vertelt Lammert Boeve, algemeen directeur. 'Of de economie trekt – zoals nu – zo hard aan dat er een enorm tekort is aan menskracht en materialen. Op die manier kosten projecten veel meer dan ze je opleveren'.

De afgelopen jaren heeft Bouwbedrijf Noordersluis veel bedrijven om hen heen zien omvallen. Het bouwbedrijf zelf heeft het jarenlang kunnen volhouden door in te teren op reserves. 'We hebben, ook bij wind tegen, altijd geprobeerd door te gaan, mensen in dienst te houden en te blijven investeren', legt de directie uit. 'De combinatie van stijgende prijzen in de bouw, uitblijvende verkopen en het uitstellen van startende projecten hebben nu gemaakt dat we kopje onder gaan'.

Zo komt een einde aan het familiebedrijf. Een klap die hard aankomt. 'We hebben gehoopt dat dit onze mensen, leveranciers, onderaannemers en opdrachtgevers bespaard zou blijven', aldus de familie. 'We hebben altijd geprobeerd om onze afspraken na te komen. Nu kunnen we er niet meer voor ze zijn. Dat raakt misschien nog wel het meest'.