Nieuwe burgemeester neemt kijkje bij SEA Ondernemersmarkt

Dronten - De vierde editie van de SEA Ondernemersmarkt vond vorige week plaats in De Meerpaal in Dronten. Zo’n twintig - met name Dronter bedrijven - waren hierbij aanwezig. Ook de nieuwe burgemeester, Jean paul Gebben, maakte kennis met ondernemend Dronten.

De ondernemers hadden een stand of gaven een workshop over huisvesting, bedrijfsvoering, financiering, personeelszaken, coaching, marketing en wat er zoal komt kijken bij het starten en doorgroeien van een onderneming.

Sterke toename verkoop bedrijfsgrond

Vanuit de gemeente was wethouder Irene Korting aanwezig en zij praatte de aanwezig ondernemers en managers bij over de economische ontwikkelingen in de gemeente.

Opmerkelijk is volgens Korting dat de extra acquisitie die sinds vorige jaar wordt ingezet voor de bedrijfsgronden heeft geresulteerd in een sterke toename van de verkoop daarvan.

Agrofood

Een ander speerpunt van de gemeente Dronten is de sector agrofood. Met trots toonde de wethouder dan ook de nieuwe website www.drontenagrofood.nl die in samenwerking met de SEA-groep Dynamiek in de Landbouw is gerealiseerd.

Burgemeester Jean Paul Gebben was de volgende gast die voor een eerste kennismaking met ondernemend Dronten aanschoof bij dagvoorzitter Liane Wolfert.

De geboren Twent vertelde in een geanimeerd gesprek dat hij al vanaf zijn 16e politiek actief is. Ook al omdat hij van huis uit heeft meegekregen dat als je ergens iets van vindt, niet van de zijkant moet roepen maar er dan zelf iets aan moet gaan doen. ‘Of je houdt je mond óf je doet er iets aan’, zei hij.

Creatief en grensverleggend

Op de vraag wat Dronten van hem mag verwachten, antwoordde hij creatief en grensverleggend te willen zijn. Wat dat specifiek betekent voor ondernemers werd nog niet duidelijk, maar iedere ondernemer die graag met hem in gesprek wil nodigde hij van harte uit om een kop koffie te komen drinken in zijn nieuwe werkkamer. De ondernemersmarkt wordt elk jaar georganiseerd door de SEA-groep Ondernemersacademie.

Deze SEA-groep heeft als doel het opleiden en verder ontwikkelen van ondernemers in/uit de gemeente Dronten om succesvol ondernemerschap te bevorderen en kennis delen tussen de ondernemers. De volgende bijeenkomst is op 11 september. Thema is 'Factor geluk' met Mirjam Spitholt.