Nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland spectaculair geopend

Biddinghuizen - De nieuwe achtbaan Untamed is maandagmiddag spectaculair geopend in Walibi Holland. Onder het toeziend oog van ruim 500 genodigden maakte onder andere directrice Mascha van Till het eerste publieke ritje.

Deze rit was extra speciaal, vanwege de aangepaste soundtrack en het vuurwerk dat afging zodra de trein de vijf inversies passeerde. 

'Hybrid coaster'

De afgelopen negen maanden is er hard gewerkt aan Untamed. Het unieke aan de achtbaan is dat deze gebouwd is op de houten constructie van zijn voorganger, Robin Hood. Untamed heeft echter een stalen track, die er in combinatie met het hout voor zorgt dat de achtbaan het label ‘hybrid coaster’ mag dragen. De constructie maakte het mogelijk om een compleet ander baanverloop te creëren, iets wat de gasten in hun eerste ritje gelijk hebben ervaren.

Ook Mascha van Till, directrice van Walibi Holland, beleefde een heftige rit: 'We zijn hier als Walibi Holland natuurlijk al jaren mee bezig – van contractonderhandelingen tot ontwerp en van de bouw tot en met de Making of-video’s. Nu is dan ein-de-lijk het moment waar we met zijn allen naartoe gewerkt hebben. En wat is-ie fantastisch… Untamede heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen! De trein zoeft met een enorme power over de track. En dat met 14 airtime-momenten en 5 inversies, waarbij je ondersteboven gaat, dat is ongekend en moet je meemaken!'

Recordbrekende achtbaan

Met Untamed heeft Rocky Mountain Construction, de échte Rock ‘n’ Rollers onder de achtbaanbouwers, zichzelf opnieuw overtroffen. Naast een wereldprimeur met vijf inversies (vijf keer ondersteboven), hebben ze ook de eerste hybride coaster (houten constructie, stalen track) in Europa afgeleverd.

Ongetemde wildernis

Untamed ligt in het nieuwe gebied Wilderness. De natuur neemt dit gebied langzaam maar zeker over en zal daarom de komende jaren sterk veranderen.