Catherine Deneuve schittert in Frans filmdrama in Agora

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 2 juli om 19.45 uur het Franse drama ‘La Derniere Folie de Claire Darling’ in de bioscoop van het Agora Theater. Een film met Catherine Deneuve in de hoofdrol.

De film vertelt over de 80-jarige Claire die aan Alzheimer lijdt. Op een mooie zomerdag gooit ze al haar bezittingen in de verkoop. Ze zet de spullen in haar voortuin. Nieuwsgierige buren en omstanders vechten om de laag geprijsde antieke stukken. Elk object vliegt door de herinneringen van haar tragische en flamboyante leven.

Filosoof, regie-assistente en documentairemaker Julie Bertuccelli (51) maakte deze film met Catherine Deneuve in de hoofdrol. De grand-dame van de Franse cinema. Inmiddels 75 jaar en meer dan 100 films op haar naam (’Les Parapluies de Cherbourg’, ‘Repulsion’, ‘Belle de Jour’, ‘Sage Femme’, ‘Indochine’, om er een paar te noemen). Haar dochter Chiara Mastroianni speelt een bijrol.

Het is een fijne film voor de liefhebbers van de Franse cinema en fans van Deneuve. Het is een licht verteerbaar drama. De vele flashbacks verbinden heden en verleden in de vertelstructuur. Deneuve is overtuigend. Een verhaal over herinneringen, over de oneerlijkheid van het leven en over hoe kleine beslissingen grote gevolgen kunnen hebben.

Donateurs van Filmtheater Lelystad krijgen korting. Bij aanvang van de film is er een gratis kop koffie of thee. Er kunnen kaarten gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of aan de kassa van Agora.

Kijk voor meer informatie op de website van Filmtheater Lelystad.