Tennisvereniging ITL viert een feestje

Lelystad - Tennisvereniging ITL uit Lelystad bestaat veertig jaar. Dit wordt gevierd op de zaterdagen 29 juni en 6 juli en zondag 7 juli.

Driehonderd leden

ITL staat voor Indoor Tennis Lelystad. Zoals de naam aangeeft, werd overdekt begonnen. De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot een gezonde en gezellige vereniging met ruim driehonderd leden. Op het moderne tennispark aan de Houtribweg 10 wordt gespeeld op onlangs aangelegde Smashcourt-banen. Het park maakt gebruik van duurzame LED- sportverlichting.

Tennisclinic Paul Haarhuis

Het veertigjarig bestaan wordt gevierd rond het 12e Provincietoernooi. Zaterdag 29 juni van 14.00 tot 16.30 verzorgt Paul Haarhuis een tennisclinic en een demonstratiewedstrijd. Haarhuis is een van de beste Nederlandse tennissers ooit. De huidige bondscoach en captain van het Nederlandse Fed Cup- en Davis Cup-team vormde in de jaren negentig de gouden generatie van het Nederlandse tennis samen met Richard Krajicek, Jan Siemerink en zijn vaste dubbelmaatje Jacco Eltingh, met wie hij in het dubbelspel uitgroeide tot de beste van de wereld.

54 titels

Samen met Jacco Eltingh vormde hij jarenlang een illuster duo. Tussen zijn debuut in 1989 en het einde van zijn tenniscarrière in 2004 won Haarhuis niet minder dan 54 titels in het dubbelspel, waarvan alle vier de grand slams en zes grand slam titels in totaal. In 1995 werd hij samen met Eltingh voor het eerst nummer één van de wereld, een positie die hij in de jaren erna regelmatig zou bezetten. Haarhuis werd in 1993 en 1998 bovendien wereldkampioen dubbelspel.

Receptie

Aansluitend aan de clinic wordt van 16.30 tot 18.00 uur een receptie gehouden. Onder het genot van een hapje en drankje staat de club stil bij het jubileum.

Een week later, zaterdag 6 juli, staat er een feest op het programma waarbij DJ Vinyl vanaf 21.00 uur een spetterend optreden verzorgt. Tijdens de feestavond is er een loterij. Een groot aantal bedrijven heeft mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Finaleweekend

De finales van het 12e Provincietoernooi vinden plaats op zondag 7 juli. Tijdens het finaleweekend is het ook zeker de moeite waard het park te bezoeken. Er zijn dan diverse activiteiten voor jong en oud en ook aan de inwendige mens is gedacht.

In verband met de feestelijkheden heeft ITL een speciaal aanbod voor iedereen die wil gaan tennissen. Jeugd tot en met 17 jaar betaalt voor een lidmaatschap dat duurt tot 15 maart 2020 25 euro. Volwassenen die nu lid worden, betalen voor diezelfde periode, dus inclusief het winterseizoen, 99 euro.

Voor meer informatie over de feestelijke activiteiten, deelname aan de clinic en het lidmaatschap van de tennisvereniging kunnen belangstellenden terecht op de website www.itl-tennis.nl.