Van Daele Fruit blij met nieuwe vaste plek

Dronten - Het is weer kersentijd en Van Daele Fruit uit Dronten heeft weer een nieuwe vaste verkoopplek: bij de Uienpoort aan de Poort van Dronten. ’s Ochtends worden de kersen in de verkoopwagen geladen. ‘De oogst hangt eraan en ziet er goed uit’, zegt Marco van Daele van Van Daele Fruit.

De kersen zijn nu op hun best

Het kersenseizoen is net begonnen en loopt nog door tot begin augustus. De kersen zijn nu op hun best. Liefhebbers kunnen tot dan van maandag tot en met zaterdag tussen circa 09.30 en 18.00 uur verse kersen kopen bij Van Daele Fruit.

Marco is blij dat hij weer een vaste plek heeft om zijn kersen te verkopen. ‘Ik heb 12 jaar op dezelfde plek gestaan, maar vanwege de aanleg van de nieuwe weg moest ik weg en had ik de laatste jaren een andere plek. Hier kan ik voor vast blijven staan.’

Veel verkeer

Zijn verkoopwagen staat tussen uienbedrijf De Uienpoort en het nieuwe tankstation, aan de afslag van de rotonde. Deze weg tussen Dronten en Swifterbant kent veel verkeer. Een goede locatie dus voor de kersenverkoop.

‘De oogst is goed, maar of het een goed kersenjaar is kan ik nu nog niet zeggen.’ Lachend: ‘Vraag me dat over zes weken maar weer. Het is afwachten en het weer in Nederland kan raar zijn, met storm en hagel.’

Blijven vernieuwen

Marco plantte in 1996 aan de Van der Hamlaan in Dronten de eerste kersenbomen en dat groeide uit tot maar liefst 5.5 hectare kersen. De kersenteler blijft altijd vernieuwen om zo de lekkerste kersen te krijgen. Zo staan alle bomen onder een overkapping om de bomen de vruchten te beschermen tegen de regen. Hierdoor scheuren ze niet en kunnen de kersen langer blijven hangen. Het resultaat? Kersen die nog groter, zoeter en lekkerder worden.

kijk voor meer informatie op de website van Van Daele Fruit.