De Houtrib houdt Zwemvierdaagse in Lelystad

Lelystad - Zwemvereniging De Houtrib houdt de jaarlijkse Zwemvierdaagse van maandag 19 tot en met donderdag 22 augustus in zwembad De Koploper in Lelystad.

Deelname is voor iedereen die in het bezit is van een zwemdiploma maar kinderen tot 7 jaar mogen alleen onder begeleiding van een ouder iemand deelnemen.

Gedurende vier dagen zwemt iedereen een afstand van minimaal 250 meter. De uitdaging is uiteraard om 500 meter per dag te zwemmen. Gestart kan worden vanaf 17.00 tot 19.00 uur en er wordt gestopt om uiterlijk 19.30 uur. Als beloning voor deze prestatie krijgt iedere deelnemer op de laatste dag een echte medaille en een oorkonde.

Aanmelden

Aanmelden kan via deze link (betalen met IDEAL). De kosten bedragen 11 euro per inschrijving plus 0,30 euro per transactie. Bij inschrijving van meerdere personen tegelijk zijn de kosten éénmalig verschuldigd.

Stormbaan

Elke avond is er in het instructiebad een stormbaan aangelegd, als onderdeel van de zwemafstand. Dit is niet verplicht, maar een leuke extra uitdaging.

Voor de mindervalide zwemmer is een aparte baan beschikbaar. Ook kan van 17.00 tot 18.00 uur in het extra verwarmde bad gezwommen worden.

Kennismaken met duiksport

Op maandag- en woensdagavond kan iedereen van 18.00 tot 19.15 uur kennis maken met de duiksport. Onder begeleiding van de duikvereniging Scuba Nova uit Lelystad kan iedereen ervaren hoe het is om met perslucht te duiken.

Dinsdag en woensdag kan de jeugd meedoen aan de wedstrijd 'Wie Zwemt de Meeste Baantjes?' Het totaal van twee dagen telt. Er wordt gezwommen in meerdere leeftijdscategorieën.

Verkleedwedstrijd

Op donderdagavond is er voor de jeugd een verkleedwedstrijd. Het thema is 'Hawaii of Lilo en Stitch'. Ouders mogen ook verkleed komen.

Met de wedstrijden zijn leuke prijzen te winnen. Voor de deelnemers aan de editie van 2019 is door de KNZB, vanwege het 50-jarig jubileum van de Zwemvierdaagse, de actie 'met wie doe jij mee' georganiseerd. Kijk op www.zwem4daagse.nl voor de actievoorwaarden.