Stationsplein
Door Kees Bakker

Een sterk signaal

Dronten - Het besluit van de gemeente om twee keer zoveel uit te geven voor de realisatie van het MFC in Swifterbant was donderdag een hamerstuk. Er werd geen woord meer aan vuil gemaakt, partijen vielen ook niet voor de verleiding Swifterbant, elkaar en de wethouder te feliciteren, nee, gewoon: klap erop en doorgaan!

Dat is een sterker signaal van de politiek dan eerst nog even voor de vorm een debatje voeren. Het is ook een sterk signaal naar Swifterbant, dat zich toch altijd zo achtergesteld voelt en zich vaak als Calimero gedraagt. Dat is nergens voor nodig, dat bleek donderdag wel.

De nieuwe burgemeester blonk donderdag ook uit in daadkracht. Ik heb altijd veel plezier beleefd met Aat de Jonge, maar denk dat we van Jean Paul Gebben ook heel veel plezier gaan hebben. Hebben we nog geen lokfietsen? Oh, dan moeten we er gewoon een paar aanschaffen! Hebben de politie en ik een leuke dag! Bam! Klap erop!

Ik herinner me een discussie in de gemeenteraad van Lelystad vier jaar geleden, waar een initiatiefvoorstel van drie partijen om lokfietsen aan te schaffen, sneuvelde. De toenmalige burgemeester Margreet Horselenberg zag het niet zo zitten, samen met het Openbaar Ministerie en de politie, en vond de timing verkeerd. Jean Paul Gebben zei donderdag dat lokfietsen wel moeten rouleren met andere gemeenten, omdat dieven ze anders gaan herkennen. Ik gok dat hij bij de nieuwe burgemeester van Lelystad, Ina Adema, wel een luisterend oor en daadkracht vindt voor het inzetten van dit middel. Al was het maar omdat de twee elkaar kennen. Dus: ook geregeld! Klap erop!