Lelystad Commanders maken zich op voor derde finale op rij

Lelystad - Met het klinken van het laatste fluitsignaal was de ontlading aan de zijlijn bij de spelers, de staff en het publiek afgelopen zondag groot. Met de winst in de play-offs van de AFBN Eredivisie heeft het seniorenteam van de Lelystad Commanders zich verzekerd van een derde opeenvolgende finale.

De eerste finale in deze reeks werd gespeeld in 2017. In het Yanmar stadion in Almere waren toen de Den Haag Raiders de tegenstander in de finale van de eerste divisie. Deze finale werd met een score van 27-10 door de Lelystad Commanders gewonnen. Met deze winst wist de ploeg zich verzekerd van promotie naar het hoogste American Football niveau in Nederland, de Eredivisie.

Tulip Bowl

In hun eerste seizoen in de Eredivisie presteerden de Lelystedelingen boven verwachting. Het team met een mix van nieuwe spelers en spelers met ervaring, onder leiding van een rookie headcoach, wist het te schoppen tot de Tulip Bowl. In de Tulip Bowl werd er helaas verloren van de Hilversum Hurricanes met een score van 24-13. Hiermee eindigde het uitstekende seizoen van de Commanders in een teleurstelling.

Play-offs

Aan het begin van het huidige seizoen werd door de coachingstaff als doelstelling het halen van de play-offs gesteld. In een competitie met de terugkerende Amsterdam Crusaders werd dit, ondanks het succes van vorig jaar, gezien als een reeële doelstelling. Deze doelstelling werd in week 8 van de 10 weken durende competitie al gehaald. Met een winstpartij tegen Flevolandse rivaal de Flevo Phantoms uit Almere waren de Commanders verzekerd van deelname aan de play-offs.

Wel moesten de Commanders nog tot week 10 wachten op de naam van hun rivaal. De strijd om de tweede plek in de andere poule was spannend en zou pas op de laatste wedstrijddag in een onderling duel tussen de Arnhem Falcons en de Hilversum Hurricanes bepaald worden. Deze strijd werd in het voordeel van de Arnhem Falcons beslist en zo mochten zij afreizen naar Lelystad om in een onderling duel met de Lelystad Commanders te bepalen wie er mocht aantreden in de Tulip Bowl.

Verzet Arnhem Falcons gebroken

In een wedstrijd die de eerste helft lang gelijk opging waren het toch de Lelystad Commanders die in de tweede helft het verschil wisten te maken. Met twee lange scores wisten zij het verzet van de Arnhem Falcons definitief te breken en mogen zij zich opmaken voor wederom een optreden in de Tulip Bowl.

Tegenstander in de Tulip Bowl zijn de Amsterdam Crusaders, deze ploeg heeft het reguliere seizoen zonder verliespartij afgesloten en wist zich in de play-offs met een score van 62-0 te ontdoen van Lightning Leiden.

De Tulip Bowl wordt gespeeld op het thuisveld van de Arnhem Falcons op 7 juli. De aftrap is om 15.00 uur.

Kaarten voor de Tulip Bowl zijn te verkrijgen via www.tulip-bowl.nl