Chauffeur tankwagen overleden na ongeval op A6

Bant - De bestuurder van de tankauto die vanmorgen kantelde op de A6 bij Bant is overleden. Vermoedelijk is hij onwel geworden, meldt de politie.

De tankwagen raakte even voor 10.00 uur door nog onbekende oorzaak van de snelweg, waarna de truck is gekanteld in de sloot en deels in een akker met uien belandde. De chauffeur raakte bij het ongeluk gewond en is door de brandweer uit de cabine gehaald. De man is later aan zijn verwondingen overleden. Volgens de politie werd hij tijdens het rijden mogelijk onwel, waardoor de tankwagen van de weg raakte. Vanwege de ernst van het letsel kwam ook een traumahelikopter naar de A6 toe.

De tankwagen vervoerde acrylzuur. Dit is een bijtende en brandbare stof. Volgens de hulpdiensten zou de tank niet lek zijn, maar voorzichtigheid is zeer geboden want de onderkant van de tank is wel beschadigd. 

Vanwege de veiligheid, berging en het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is de A6 vanaf Emmeloord richting het noorden langdurig afgesloten. Een omleiding voor het verkeer is ingesteld. Hoelang dit gaat duren is momenteel nog onduidelijk.

Het verkeer op de A6 wordt geadviseerd om te rijden via A1, A28 en A32.