Nieuwe website toont agro- en foodambitie gemeente Dronten

Dronten - Tijdens een speciale bijeenkomst voor agro & food ondernemers op 13 juni, voorafgaand aan de vierde Haringparty Dronten, is de website www.drontenagrofood.nl gelanceerd. Op deze website presenteren bedrijfsleven, onderwijs, onderzoek en overheid gezamenlijk de kwaliteit van hun samenwerking.

Het initiatief voor de website komt voort uit de wens vanuit de SEA-groep Dynamiek in de Landbouw om de agrofoodsector veel meer in de etalage te zetten en samenwerkingen te laten zien. De gemeente Dronten heeft dit initiatief omarmd en vormgegeven, passend bij de afspraken die zijn gemaakt in het coalitieakkoord ‘Naar nieuwe verbindingen’, waarin staat: ‘Wij stimuleren de promotie van het beste dat Dronten te bieden heeft aan kennis en smaken in de agrifood. We zijn trots op onze agrarische sector en hebben hart voor zowel onze gangbare als biologische agrarische ondernemers. Deze trots dragen we uit in onze communicatie en het beleid’.

Een mooi podium

Bauke van der Veen, voorzitter van de SEA-groep Dynamiek in de landbouw, is blij dat de website gelanceerd is: ‘De website biedt agrofood ondernemers een mooi podium om te laten zien wat Dronten op het gebied van agrofood te bieden heeft. Het agrofood bolwerk in onze gemeente wordt steeds groter, dit dragen we graag uit!’

Trots op samenwerking

Wethouder Irene Korting is trots op de samenwerking tussen de verschillende partijen. 'Agrofood is een belangrijke pijler voor de economie van Dronten en één van de speerpunten in onze Sociaal Economische Visie. De website www.drontenagrofood.nl zorgt voor nog meer verbinding tussen de diverse partijen en draagt bij aan de ambitie om uit te groeien tot dé inspiratieregio voor agro & food. Gezamenlijk creëren we de aantrekkingskracht waardoor agro & food bedrijven van elders zich op onze omgeving gaan oriënteren'.

De website is een goede aanzet om te informeren over de agro & food kansen in gemeente Dronten, maar is nooit volledig. De site biedt daarom een podium voor iedereen die leuke informatie heeft over ondernemers, innovatieve projecten en agenda-items. Dit kan via de website doorgeven worden.