Dans en film komen samen in arrangement

Dronten - Dansliefhebbers kunnen zaterdag 29 juni in De Meerpaal genieten van een speciaal dans- en filmarrangement. Om 9.00 uur start de workshop Klassiek Ballet en om 10.30 uur genieten de deelnemers van de indrukwekkende dansfilm ‘The White Crow’ over de Russische danslegende Rudolf Noerejev.

Unieke danser

‘The White Crow’, geregisseerd door Ralph Fiennes, vertelt het waargebeurde verhaal van Rudolf Noerejev, een unieke danser die de wereld van ballet voorgoed veranderde. We zien hoe Noerejevs jeugd werd getekend door armoede in de Sovjet-stad Ufa en zijn opkomst als danser in Leningrad. Wanneer hij in het begin van de jaren zestig reist naar Parijs, op dat moment het epicentrum van de Westerse cultuur, wordt hij nauwlettend in de gaten gehouden door KGB-agenten wat leidt tot een ijzingwekkende confrontatie op de luchthaven van Le Bourget.

Danservaring is niet vereist

Dit arrangement is geschikt voor alle dansliefhebbers vanaf 12 jaar. Danservaring is niet vereist. Cursisten van de Meerpaal Academie kunnen zich aanmelden via hun docent. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar via het Serviceplein in De Meerpaal.