Feestelijke opening vernieuwd Zenithplein in Sidhadorp

Lelystad - Het Zenithplein in het Sidhadorp heeft een ware metamorfose ondergaan. Bewoners hebben in samenspraak met de gemeente plannen gemaakt en uitgevoerd. 'Het resultaat mag er zijn', zei wethouder Nelly den Os zaterdag tijdens de opening van het vernieuwde plein.

Het plein is door het plaatsen van dakplatanen en het opnieuw inrichten van de plantvakken met onder andere verschillende kruiden, aantrekkelijker geworden. Den Os: ‘Het is mooi om te zien hoe dit initiatief van Mensen Maken de Buurt heeft uitgepakt. Een plein waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Dat is wat Mensen Maken de Buurt meerwaarde geeft.’

Initiatieven van, voor en door de buurt

Met het loket Mensen Maken de Buurt ondersteunt gemeente Lelystad initiatieven van, voor en door de buurt. Alle ideeën die zorgen voor een fijne buurt én waar bewoners zelf een bijdrage aan leveren, zijn welkom.

Ideeën kunnen gemaild worden naar mensenmakendebuurt@lelystad.nl of telefonisch gemeld bij de ideeënmakelaar of bewonersconsulent. Dit kan via telefoonnummer 14-0320. Ook kan het idee ingediend worden op de website van Mensen Maken de Buurt. Op de website is ook meer informatie te vinden over het loket en over gerealiseerde projecten in de stad.