Nieuwe expositie Kunstraad Dronten in bibliotheek

Dronten - De Stichting Kunstraad Dronten heeft een nieuwe expositie ingericht op de tweede etage van de FlevoMeer Bibliotheek en op het Serviceplein in De Meerpaal.

De tentoonstelling, die is te zien tot 12 september, bevat werk van Juliet Kalter (schilderijen) en Ben Marsman (foto’s en maquettes), allebei afkomstig uit Kampen.

Ben Marsman

Ben Marsman, in 1971 geboren in Kampen, studeerde in 1996 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens. Tijdens zijn studie was hij werkzaam op de ontwerpafdeling van het Natuurhistorisch Museum van Bern in Zwitserland. De daar opgedane ervaringen zijn van grote invloed op zijn huidige werk. Hij schildert, tekent, fotografeert, maakt schaalmodellen en werkt met digitale beeldbewerking. In zijn kunstwerken komen al deze disciplines samen.

Juliet Kalter

Juliet Kalter, in 1976 geboren in Kampen, tekende vanaf haar vroegste jeugd. Haar opleiding en werkervaring zijn divers. Nadat zij haar opleiding HBO-Communicatie had afgerond, is zij bijna tien jaar werkzaam geweest in de makelaardij. Na een carrière bij de politie besloot zij in 2004, na de geboorte van haar oudste dochter, haar hart te volgen. Haar passie is zij professioneel gaan uitdiepen; ze startte in 2010 haar eigen onderneming. Op dit moment schildert Juliët dagelijks in haar Atelier EenTwee. Ze geeft wekelijks schilderles. Haar werk is al diverse keren te zien geweest in exposities in binnen- en buitenland.

Gezamenlijke kunstwerken

Beeldend kunstenaars Juliët Kalter en Ben Marsman zijn werkzaam in hetzelfde atelier in Kampen. Daar werken zij in opdracht en maken autonoom werk. De technieken en materiaalkeuze laten zij afhangen van wat het beeld ‘vraagt’ - denk hierbij aan schilderen, mozaïek, ruimtelijke objecten, fotografie, tekenen en digitale bewerking. Tien jaar geleden zijn Ben en Juliët gestart met het maken van gezamenlijke kunstwerken. De werken en de interactie tussen beiden resulteert in kunstwerken waar Juliët en Ben samenkomen in een ‘wereld van verbeelding’.