Energie Expertisecentrum Flevoland in Dronten geopend

Dronten - Wethouder Ton van Amerongen heeft donderdag het spreekuur van het Energie Expertisecentrum Flevoland (EEF) voor ondernemers in de gemeente Dronten geopend. Dit spreekuur is een aanvulling op het al bestaande energieloket voor particulieren van de Natuur- en Milieufederatie Flevoland (NMFF).

Grote kostenpost

Ondernemers kunnen bij het EEF-spreekuur terecht voor praktische handreikingen en concrete tips hoe zij geld kunt verdienen aan energiebesparing en duurzame energie. De wethouder is enthousiast over het spreekuur: 'Voor ondernemers is energie vaak een grote kostenpost. Zij willen wel energiebesparende maatregelen nemen, maar weten niet altijd hoe en waar te beginnen. Het spreekuur van Energie Expertisecentrum Flevoland biedt hiervoor uitkomst. Als gemeente stimuleren wij deze initiatieven van harte. Samen werken we naar een duurzame toekomst voor onze gemeente'.

'Grote stappen zetten'

Hage de Vries, directeur van EEF: 'Met praktische kennis, capaciteit en financiële middelen ondersteunen wij bedrijven en instellingen in de gemeente Dronten bij de ontwikkeling en realisatie van duurzame energie- en energiebesparingsprojecten. Ik ben blij dat het spreekuur nu officieel is geopend en we samen met ondernemers grote stappen kunnen gaan zetten in de gemeente. Dronter ondernemers kunnen vanaf nu met al hun vragen bij ons terecht. Samen nemen we de benodigde stappen om tot realisatie van een duurzaam project over te gaan. De koffie staat klaar'.

Het EEF biedt:

  • Gratis kennis en expertise, aangeboden via een online platform, kennissessies én spreekuren;
  • Onafhankelijke ondersteuning bij de uitvoering van projecten;
  • Voorfinanciering van de ontwikkelkosten.

Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur sluit het EEF aan bij het energieloket (De Reling 5) voor het EEF spreekuur.