Kubus viert geslaagd jubileumfeest

Lelystad - Met een reünie, een cultureel café, een lopend buffet van Samenensociaal, en een 'bonte' avond in de theaterzaal met tal van optredende artiesten vierde Kubus zaterdag haar verjaardag.

Cultuurwethouder Peter Schot overhandigde namens de gemeente Lelystad een cadeau aan Kubus-directeur Akke Wiersma. Ook stak hij een hart onder de Kubus-riem voor wat betreft de gemeentelijke intenties rondom haar werkzaamheden.

Het was zonder meer een geslaagd feest. Onder de gasten waren 's middags medewerkers van het eerste uur en drijvende krachten als oud-wethouder Aleid Zuidema, directeuren Dick Penrhyn Lowe en Henk Moes en niet te vergeten afdelingshoofd Piet van de Poll. En natuurlijk was daar ook de jongste aanwinst voor Kubus, de vele vrijwilligers, die zich inmiddels met het bedrijf verbonden voelen.

Slagwerkteam

De avond bood een wisselend programma met muziek, dans, fashion en twee oudgedienden: animator Mathijs Stegink met een fisheye lens en honderden in de lucht schrijvende lampjes naast het slagwerkteam Flevoland uit de jaren ’80 onder leiding van Hay Beurskens. Met een fenomenale performance van deze tien slagwerkers eindigde het formele programma.

Kubus Halloween

In het najaar wordt speciaal voor de kinderen een bijzondere editie van de Kubusnacht gehouden om de verjaardag voor iedereen een feest te laten zijn. In de maak is dan een Kubus Halloween variant, afgestemd op het Halloweenprogramma van het Sportbedrijf dat bedoeld is voor de iets oudere kinderen.

Tijdspad

Een fraai tijdspad van stichting De Kubus, als herinnering aan tal van hoogtepunten, is nog dagelijks te bezoeken op de begane grond van het gebouw. Een digitale variant van dit pad wordt elke bezoeker als dank voor zijn komst deze week toegezonden.